CHP’den alternatif tören

Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98. yıldönümü nedeniyle kentte gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile 11 milletvekili, ayrı bir tören gerçekleştirdi.

718
 
Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile beraberindeki 11 milletvekili, Atatürk anıtına çelenk sundu. CHP`li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ile çok sayıda partilinin katıldığı alternatif kutlama töreninde konuşan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil; “Binlerce Mehmetçik sadece bu topraklar için şehit oldu. Bugün o ruhu çok iyi anlamanın gerektiği gündür. Bugün, birlik, beraberlik ve mücadele içerisinde, Uluslararası egemen güçlerin kurmuş olduğu senaryolara karşı, dik durabilmenin ne kadar önemli olduğunu anlayabilmenin gerektiği gündür. Bugünün ruhunu, yeni ruhlarla aramak yerine, 18 Mart ruhunu taşıyarak bu vatana sahip çıkmak hepimizin en önemli görevidir. Gözlerinin rengi, teninin rengi, inancı ne olursa olsun akan gözyaşının rengi aynıdır. İnancın, kazanmanın ve destan yazmanın ruhu aynıdır. İşte biz Çanakkale`de bir vatanı oluşturan tüm bireyler olarak; kökeni, dili, dini ne olursa olsun, geldiği coğrafya ne olursa olsun, hep beraber özgürlük dedik. Hep beraber bağımsızlık dedik. Dur dedik, geçemezsin Çanakkale`den ve bu vatanı, bu vatanın evlatlarını ezemezsin dedik. Dik durduk, durmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“Hiç kimse hayallere kapılmasın”
“Hiç kimse hayallere kapılmasın ve hayaller içinde yaşamasın” diyen Tamayylıgil; “Biz bu ülke için nice Mehmetler verdik. Ama bu ülke her zaman özgürlük ve bağımsızlık şiarında başı dik, anlı dik dolaştı. Dolaşmaya da devam edecek. Atam söz veriyoruz, çelengini önüne koymak için bile, belli izinler içine sokulmamıza rağmen biz her zaman çelengimizi de koyacağız. Senin yarattığın ve beraberce mücadelenin ruhunu ortaya koyduğun şehitlerimizin ruhuyla beraber mücadelemize devam edeceğiz. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından CHP`liler, Atatürk anıtına karanfil bıraktı.
Paylaş