CHP’de seçime doğru

2015 yerel seçimleri için adaylarını büyük ölçüde önseçim ile belirleyeceği kesinleşen Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale, aday adaylığı için ismi geçen partililer, hem merkez hem de ilçelerde ziyaretlerini gerçekleştirerek nabız yokluyor.

726
2015 yılında gerçekleştirilecek olan genel seçimler yaklaştıkça siyasi kulislerde hareketlenmeye başladı. Çanakkale Olay Gazetesi olarak seçim çalışmaları ile ilgili görüşlerini aldığımız CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Muharrem Erkek, gece gündüz demeden seçim çalışmaları kapsamında ziyaretleri sürdüreceklerini ve CHP iktidarındaki Türkiye`yi halka anlatacaklarını ifade ederken, ziyaretlerde hem partililerin hem de vatandaşlardan yoğun destek aldığına dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Hakkı Öztürk ise CHP`nin tüm örgütleri ve genel merkezi ile Türkiye`yi kucaklayacak, sorunları çözecek bilgi birikimi ve projelere sahip olduğunu dile getirdi.
 
Erkek; "Demokrasinin bir gereği olarak önseçim yapılacak"
CHP`de parti içi demokrasinin bir gereği olarak önseçim yapılacağını ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Muharrem Erkek; "Milletvekilliği adaylığını, aday adayları arasından Cumhuriyet Halk Partisi İl örgütü belirleyecek. Çanakkale`de yaklaşık olarak 13 bin civarında üyemiz var. Tüm üyelerimiz sandığa giderek, milletvekilliği adaylarını belirleyecekler. Bu da son derece demokratik bir süreç olacak. CHP, Türkiye`de bunu yapan tek partidir zaten. Biz de çalışmalarımızı buna göre, böyle bir planlama çerçevesinde yapıyoruz. Parti tabanı ve toplumla bütünleşerek, dertleşerek, kentin sorunlarını konuşarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlçelere gidiyoruz, beldeleri ve köyleri ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde sadece partililerimizle de görüşmüyoruz, aynı zamanda orada yaşayan halkla da bir araya gelerek, hem oranın sorunlarını hem de kentin sorunlarını karşılıklı tartışma fırsatı buluyoruz. Bu süreç bizim için çok büyük bir fırsattır, CHP bir kitle partisidir ve kitlelerin sorunlarını dile getirebildiği demokratik bir partidir. Bu anlamda biz de aday adayları olarak da bu ziyaretlerimizde, partililerle ve vatandaşlarla görüşerek sorunları yerinde tespit etme fırsatı buluyoruz" dedi.
 
"CHP iktidarındaki Türkiye`yi halkımıza anlatacağız"
Seçim çalışmaları kapsamında gece gündüz demeden ziyaretleri sürdürdüğünü kaydeden Erkek; "Gittiğimiz yerlerde, 1/100 binlik imar planı, Kazdağları, Biga Yarımadası başta olmak üzere, Çanakkale`nin gelişimi sürecindeki tüm sorunları konuşup, vatandaşların da fikirlerini alarak bir görüş alışverişi toplantıları oluyor, ziyaretlerimiz. İlkeler temelinde siyaset yapıyoruz. Zaten ben 2005 yılında ilk il başkanlığı adaylığı sürecimin ardından, böyle bir siyasetin hep içinde oldum. Ancak Mart sonunda yapılacağını düşündüğümüz önseçim ile bu çalışmalarımız daha da hızlandı. Bundan sonra çok da hızlı bir çalışma temposu içine gireceğiz. Gece gündüz demeden ziyaretlerimizi sürdürüp, hem partimizi programlarını halka sunacağız, hem de CHP iktidarındaki Türkiye`yi halkımıza anlatacağız. Halkla bütünleşerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Onların sorunlarını ve dertlerini de yerinde tespit etme, dinleme fırsatı bulacağız" diye konuştu.
 
Öztürk; "Partililerin ve halkın desteği büyük"
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem partililerden hem de halktan destek gördüğünü vurgulayan CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Hakkı Öztürk, önümüzdeki hafta Biga ilçesine giderek görüş alışverişinde bulunacağının altını çizdi. Öztürk şu şekilde konuştu: “Çanakkale halkının temsilcisi olarak partimin emekten yana eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde görev almak istiyorum. Bu nedenle CHP`den milletvekili aday adayı olduğumu kamuoyuna duyurmuştum. Egemenlerin değil, halkın yanında bir vekil olmak için görev almak istiyorum. Aday adaylığı açıklamamın ardından hemen seçim çalışmalarına başladım. Seçim çalışmaları kapsamında hem Çanakkale merkezde hem de ilçelerde bir dizi görüşmeler yaptım ve halkın görüş ve önerlerini aldım. Gerçekleştirdiğim ziyaretlerde hep partililerin ve halkın desteğini gördüm. Önümüzdeki hafta ise Biga ilçesine bir ziyaret gerçekleştireceğim. Burada hem partililer hem de Biga halkı ile bir araya gelip fikir alışverişinde bulunacağım. Onların sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyeceğim. CHP tüm örgütleri ve genel merkezi ile tüm Türkiye`yi kucaklayacak, sorunları çözecek bilgi birikimi ve projelere sahip. Bu seçimlerden CHP`nin oylarını arttırarak başarıyla çıkacağına inanıyorum.”
Paylaş