havadurum

CHP’de seçim heyecanı

1108
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, seçimlerde herkese kendini ifade edebileceği şeffaf ortamın sağlanacağını bildirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci başlıyor. Mahalle delege seçimleri il binasında yapılacak. Delege seçimlerinin il binasında yapılmasının sağlıklı olmadığı yönündeki eleştirilere Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hamza Karagöz sert yanıt verdi. Karagöz; “Parti içi seçimde kimsenin şüphesi olmasın. Herkese kendini ifade edebileceği şeffaf ortam sağlanacak” dedi.
 
12 ilçenin 12’sinde seçimlerin parti binalarında yapılacağını ifade eden Karagöz, “Seçimle ilgili kararı ilçeler aldı. Bugüne kadar sağlıklı oldu bundan sonramı sağlıksız olacak. Seçimler il binalarında yapılacak. Bunlar ilçelerin kararları. Bizlerde merkeze gönderdik.  Her konunun şeffaf olması için il yönetimi olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ön seçimde demokratik bir seçim yapıldı. Parti içi seçimde de kimsenin şüphesi olmasın. Herkese kendini ifade edebileceği şeffaf ortam sağlanacak” dedi.
 
Mahalle delege seçimlerinin il binasında yapılması kararı  eleştiri konusu oldu.
Seçim süreçlerinin daha katılımcı daha demokratik ortamlarda yapılmasına özel önem veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en ücra köye kadar sandıkları götürüp,CHP’ye gönül vermiş tüm üyelerin aktif olarak sürece dahil edilmesinin gerektiğine vurgu yapan partililer il yönetiminin parti binasında mahalle delege seçimleri yapılması kararına tepki gösterdiler. Böylesi bir kararın hayata geçmesinin  katılımcılık noktasında zaaf yaratacağını belirten partililer İl Yönetiminin aldığı kararı yeniden gözden geçirmesini talep ettiler.
 
Merkez ‘de mahalle delege seçim takvimi
21 Ocak cumartesi Barbaros Mahallesi, 22 Ocak Pazar, Cevatpaşa mahallesi, 23 Ocak Pazartesi Esenler Mahallesi, 24 Ocak Salı İsmetpaşa mahallesi, 25 Ocak Çarşamba Namık Kemal, Fevzipaşa, Kemalpaşa mahalleleri, 26 Ocak Perşembe kepez belde binasında kepez belde seçimleri, aynı gün Erenköy ve Kumkale delege seçimleri belde binalarında gerçekleştirilecek.
Paylaş