CHP’de karar günü...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çanakkale milletvekili adaylarını belirlemek için dün sabah 08.00’den itibaren Çanakkale merkez ve ilçelerde yoğun bir şekilde oy kullandı.

506
 
 
Partiye merkezde kayıtlı 1185 delegenin, il genelinde ise yaklaşık 4500 delegenin yüzde doksanın önseçime katıldığı ifade edildi. Sandıklar saat 17.00’de açılıncaya dek Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda delege ve aday adaylarının iletişimi görülmeye değerdi.
 
 
İlk oy Ural’dan
CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Metin Ümit Ural sabah 08.30’da Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na gelerek ilk oyu veren isim oldu. Ardından Hakkı Öztürk oyunu kullanıp delege kulislerine yöneldi. İlçelerdeki oylamadan çok merkezdeki oylamaya ilgi gösteren aday adayları delegeleri kapıda karşıladı.
 
 
 
CHP delegelerine kafede ağırlama, kapıda özel karşılama…
CHP Çanakkale delege ile önseçimi dün sabah saat 08.00’de Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda kurulan 4 sandıkta başladı. 14 ismin CHP Çanakkale Milletvekili adayı olabilmek için yarıştığı önseçimde delegeler için kafeler kapatıldı. Oy kullanmaya gelen delegelere çay kahve ikramında bulunuldu. Öğlen yemeğine kadar düşünülen ayrıntı sonrasında delegeler milletvekili aday adayları tarafından okul bahçesi ve okul girişi kapısında özel olarak karşılandı. CHP delege ile önseçiminde de tercih listesinde en az iki, en fazla dört isim işaretlenebiliyor. Saat 17.00’da Çanakkale merkez ve 11 ilçede sandıklar eş zamanlı olarak açılıp sayıma geçildi.
Sayım öncesinde nefesler tutuldu ve sandıklar açılmadan önce ortaya renkli görüntüler çıktı. Kafede kulis, çay sohbeti, delegeyi kapıda karşılama ve CHP Çanakkale örgütündeki önseçimin o fotoğrafları…
 
 
Paylaş