havadurum

CHP’de Karakaş’a büyük destek...

CHP Merkez ilçe Başkan Adayı Cemal Karakaş, partililere hitaben yaptığı konuşmaya “Bugün burada, evimizde partimizin çok geniş bir kesimini temsil eden güzel bir tablo var. Öncelikle ben bu güzel tabloyu oluşturan yol arkadaşlarıma, bana karşı gösterdikleri güven ve destekleri için yürekten teşekkür etmek istiyorum” sözleriyle başladı. Yoğun bir ilgi ve destekle adaylığını açıklayan Karakaş, CHP’de yenileşmenin öncülüğünü yapacaklarını söyledi.

1071
Herkesle barışık bir yönetim
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını ilk açıklayan isim Cemal Karakaş oldu. İl Binasında partililerin büyük ilgi gösterdiği toplantı ile adaylığını açıklayan Karakaş; “Partililerimiz artık eski siyaset yöntemlerini istemiyor. Geçmişin kötü izlerini, kötü alışkanlıklarını tekrar yaşamak istemiyor. Kendi üyesiyle, kendi belediyesiyle kavga eden bir örgüt istemiyor. Çatışma ve gerilim istemiyor. Sadece ve sadece geleceğe bakmak ve iktidarı kucaklamak istiyor” dedi.
 
İl binasında gövde gösterisi
Karakaş’ın adaylık açıklamasında il binası tıklım tıklım doldu. Cemal Karakaş ve yöne-tim kurulu üyelerinin tanıtıldığı toplantıya Belediye başkan Vekili Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Evirgen ve partililer katıldı. Cemal Karakaş yaptığı konuşmada; “Artık geçmişte kalması gereken, günümüz toplumunun ve dünyanın gelişmesi ile bağ-daşmayan anlayışların ısrarla sürdürülmek istenmesi hem partinin inandırıcılığını zedelerken hem de dışa dönük mücadelesini de yok ediyor. Artık içe dönük enerji tüket-menin hiçbir anlamı yok, getirisi yok, dahası toplumda karşılığı yok” dedi.
 
Partiyi kucaklayacak bir kadro
“Eğer cumartesi günü yapılacak olan kongrede bizlere bir görev verilirse, bizler gerçek anlamda sosyal demokrat örgüt anlayışını Çanakkale`ye kazandırmanın sözünü veriyoruz. Yalnızca sandığa Güveni ve inancı boşa çıkarmayacağız” diyen Cemal Karakaş’ın listesinde kadın ve gençlik kotasının arttığı da bildirildi. Karakaş’ın listesinde Kadın oranı %40, Gençlik oranı da %25 oldu. Cemal Karakaş’ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; “Sefer Köse, Fatma Tokgöz, Gülnur Yıldırım, Yelda Çelik, Hasan Gönen, Erhan Erdin, Ali Uyanık, Rıza Özer, Veli Güven, Deniz Tekindor, Bilge Şimşek, Nesrin Çeker, Bihter Bilir, Cem Erdil, İsmail Gürses, Erman Büyükgaga.”
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kongresi öncesi başkanlığa adaylığını açıklayan Cemal Karakaş’a partililer büyük ilgi gösterdi. İl Binasında yapılan basın açıklamasında salon tıklım tıklım doldu. Cemal Karakaş ve yönetim kurulu üyelerinin tanıtıldığı toplantıya Belediye başkan Vekili Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Evirgen ve partililer katıldı.
 
Cemal Karakaş yaptığı konuşmada; “Artık geçmişte kalması gereken, günümüz toplumunun ve dünyanın gelişmesi ile bağdaşmayan anlayışların ısrarla sürdürülmek istenmesi hem partinin inandırıcılığını zedelerken hem de dışa dönük mücadelesini de yok ediyor. Artık içe dönük enerji tüketmenin hiçbir anlamı yok, getirisi yok, dahası toplumda karşılığı yok.Ancak geçmişin bazı alışkanlıklarını kırmak da ne yazık ki zor. Oralardan gelen kadrolardan da taze fikirler beklemek çok gerçekçi değil. İşte bu yüzden geçmiş dönemin anlayışları ve onu temsil edenler bitmek zorunda. İşte bu yüzden insan yüreğine en büyük yük olan kin ve intikam duygularından arınmamış olanlar bu partide egemen olmamalı” dedi.
 
Cemal Karakaş’ın listesinde kadın ve gençlik kotasının arttığı da bildirildi. Karakaş’ın listesinde Kadın oranı  % 40,  Gençlik oranı da  %25 oldu. Cemal Karakaş’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; “Sefer Köse, Fatma Tokgöz, Gülnur Yıldırım, Yelda Çelik, Hasan Gönen, Erhan Erdin, Ali Uyanık, Rıza Özer, Veli Güven, Deniz Tekindor, Bilge Şimşek, Nesrin Çeker, Bihter Bilir, Cem Erdil, İsmail Gürses, Erman Büyükgaga.”
 
“Güveni ve inancı boşa çıkarmayacağız”
 Demokratik güçlerin parti içerisinde yeşermesi için bu seçimin önemli olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Bize olan güveni ve inancı boşa çıkarmayacağız. Sevgili Cemal Karakaş kardeşimiz bu inançla yola çıktı. Bu ilde tezgahlanan bir oyunu bozarak bu kente, barış kentine bu siyasi partiye barış gelsin diye yola çıktı” dedi. 
 
Adaylık sürecinde bir sürü gereksiz anlamsız engellemelerle karşılaştıklarını ifade eden Mutan şunları söyledi; “Tüzüğün 29. Maddesinden tutun, yapılan adaylık işinin etik olup olmaması gibi her üyesinin seçme ve seçilme hakkını gasp edercesine yanlı, taraflı bir anlayışla adam pazarlamalı, tezgahlamalı bir anlayışla Allah şükür bugün buraya kadar geldik. Cumartesi gününden sora da bu ili kucaklama adına ben sağlıklı yol alacağımız inancındayım. Şu anda faşizan tutum ve davranışlar içerisinde olan bir hükümete karşı duruş sergileyeceğimize birbirine baskıcı, diktacı, dışlayıcı bir akılla parti yönetmeye çalışanlar bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri onların bildiği gibi otur otur, zıpla zıpla, yat yat, alfabemizde uyu ayşe uyu gibi tabir de vardır. Artık o devir artık bitti. O devri Çanakkale de bitirmek üzere bugün bu anlayış çerçevesinde bir araya gelen demokratik güçler, demokrasinin bu parti içinde yeşermesi için dünden alıp bugüne getirdi. Bugünden yarına götürecek bu anlayış içinde götürme inancındayız. Gazamız mübarek olsun”
 
“CHP İktidarını hep birlikte gerçekleştireceğiz”
CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Evirgen de yaptığı konuşmada, her şeyin daha yeni başladığını belirterek; “Kendini örgüt olarak tanımlayan üç kişiye en doğru cevap cumartesi günü sandıkta verilecektir” dedi. Evirgen şunları söyledi; “CHP önümüzdeki günlerde yerel seçimlere hazırlığın startını verecek. Parti tabanını bütünleştirici partideki tüm gurupları ötelemeden, ötekileştirmeden, senden benden diye ayırmadan bana imza vermeyeni merdivenlerden atarım diyen bir anlayışı yıkmak için CHP iktidarını Çanakkale de daha ileriye taşımak için burada hep beraberiz. Türkiye deki sosyal demokrat hareketin CHP anlayışının temel yansıması olan Çanakkale ruhu Çanakkaleliler sayesinde ayaktadır. CHP’de farklı guruplarda farklı siyasal anlayışlarda o ya da bu sebeplerle farklı noktalarda siyaset yaptığımız arkadaşlarımızı hep birlikte parti içindeki iktidarı CHP iktidarına dönüştürmek için bugün hep beraber buradayız. Senden benden demeden, kirli siyasi pazarlıklar yapmadan, öç alma, kin duyma ve birilerini koltuğundan etme anlayışı taşımaksızın parti bütünlüğünü CHP iktidarını hep birlikte gerçekleştirmek için buradayız. Bu güç, bu inanç, bu kararlılık bizi iktidara taşıyacak en büyük unsurdur. Sizlerin desteği ile Sivil Toplum Kuruluşları, emekçi kardeşlerimizin duyarlılığı, kadınlarımız ve sorumluluk almak isteyen genç arkadaşlarımızın desteği üyelerimizin, belediye başkanlarımızın, il, ilçe yöneticilerimizin kendilerini örgüt diye tanımlayan üç kişiye en doğru cevabı cumartesi sandıkta verecektir.” 
 
“Gururla, onurla partime hizmet edeceğim”
CHP Merkez ilçe Başkan Adayı Cemal Karakaş, partililere hitaben yaptığı konuşmaya “Bugün burada, evimizde partimizin çok geniş bir kesimini temsil eden güzel bir tablo var. Öncelikle ben bu güzel tabloyu oluşturan yol arkadaşlarıma, bana karşı gösterdikleri güven ve destekleri için yürekten teşekkür etmek istiyorum” sözleriyle başladı. Geçmişinden bugüne sosyal demokrat geleneği sürdürmüş ve ne pahasına olursa olsun bu davaya sadakatle bağlı kalarak, Türkiye sosyal demokrasi hareketine büyük hizmetler vermiş, herkesin çok iyi bildiği bir aileden geldiğini ifade eden Karakaş şunları söyledi; “Sorumluluğumun bilinciyle, gururla ve onurla partimin çalışmalarına bir nefer olarak katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Bugüne gelene kadar CHP Merkez İlçe Başkan adaylığımla ilgili olarak bazı arkadaşlarımız gönüllerinden geçeni dillendirmişlerdi. Bu durum kamuoyunda ve parti tabanında uzun bir süre tartışıldı. Şimdi gelinen bu noktada, ben de arkadaşlarımın bu konudaki taleplerini, isteklerini göz önüne alarak, partili olmanın sorumluluğu gereği, üzerime düşeni yerine getirip adaylığımı açıklamak üzere sizlerin karşısındayım. Bu yolculuğumda yanımda parti tabanının geniş bir alanını temsil eden siyasal ve kültürel birikimi yüksek yol arkadaşlarım var.
 
Bugün benim için iki açıdan önemli; bir yandan son dönem merkez ilçe örgütümüzün bir yöneticisi olarak partililerimize veda ederken, diğer yandan da yeni oluşacak olan yönetime talip olan bir arkadaşınız olarak merhaba deme onurunu yaşıyorum.25 yılı aşan bir süre önce CHP`nin sade bir üyesi olarak yola çıktım. Ve ondan sonra partimin, örgütümüm görevlendirmesi sonucu çeşitli sorumluluklar üstlendim. Bu sorumluluklarımın gereğini de gücümün yettiğince, inançlarım doğrultusunda kararlılıkla yerine getirmeye çalıştım. Bugüne kadar ki siyasi yaşamımda kimseyle minnet duyulacak bir ilişkim ve pazarlığım olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır” dedi.
 
 
“Katılımcı demokrasiye öncülük etmek istiyoruz”
Gerçek anlamda sosyal demokrat örgüt anlayışını Çanakkale`ye kazandırmanın sözünü verdiklerini ifade eden Merkez ilçe Başkan Adayı Cemal Karakaş, “Eğer cumartesi günü yapılacak olan kongrede bizlere bir görev verilirse, bizler gerçek anlamda sosyal demokrat örgüt anlayışını Çanakkale`ye kazandırmanın sözünü veriyoruz. Yalnızca sandığa indirgenmiş bir demokrasi anlayışından öte, katılımcı demokrasiye öncülük etmek istiyoruz. Bizi izleyen değil, çalışmalarımıza katılan üyelerle yol almak, bir olmak istiyoruz, beraber olmak istiyoruz. Birbirine sıkıca sarılan iyi bir takım yaratmak istiyoruz. Toplumla beraber nefes alan, nabzı toplumla beraber atan bir yönetim modeli oluşturmak istiyoruz” dedi.
 
Karakaş şunları söyledi; “Ancak bunun temel koşulu da çoğulcu bir anlayışla hareket etmekten geçiyor, partinin tüm üyelerinin arkadaşlığı, dostluğu bizim için eşdeğerdir. Hiçbir grup ya da kişiye karşı önyargılı değiliz. Zaten yönetim yapımıza baktığınızda partinin geniş bir kesimini temsil eden arkadaşlardan oluştuğunu somut olarak da göreceksiniz.Önümüzdeki kongre bizler için çok önemli. Neden önemli? Çünkü hemen önümüzde duran üç seçim var. 2014 de yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi, 2015 de ise genel seçimler. Türkiye Cumhuriyeti`nin siyasi bakımdan bir yol ayrımına geldiği çok açık ve nettir. Bu da bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değildir. Atatürk Cumhuriyetinin temellerinin bozulmasına seyirci kalmak istemiyoruz. Enerjimizi, mücadelemizi, Türkiye`yi tekrar geri almanın mücadelesine dönüştürmek zorundayız. Ancak gündelik siyasetlerle de hedefe ulaşılamayacağı ortadadır.
 
Başarı; planlı bir hazırlığı ve özverili bir çalışmayı gerektirir. Parti içi tartışmalardan kafamızı kaldırıp, artık yüzümüzü topluma çevirmek zorundayız. Önümüzdeki dönemi, Çanakkale`de ulaşmayacağımız bir tek seçmen kalmayacak şekilde çalışarak geçirmek zorundayız. Sadece yukarıdan vaatleri söyleyip insanlara ulaşamazsınız. Onların bulunduğu yerde bulunmak, onlarla somut dayanışma içersinde olmak gerekiyor. Buradan tüm partililerimize sesleniyorum; karşımızda her ne pahasına olursa olsun yerel iktidarı kazanmak isteyen bir iktidar partisi var. Ama unutmasınlar ki onların da karşılarında bu heveslerini kursaklarında bırakacak inançlı, kararlı CHP`liler var. Ülkemizi CHP öncülüğünde çağdaş çoğunluğun iktidarına dönüştürmek, bu kentin yerel yönetiminde CHP`nin bayrağını yıllardır olduğu gibi dalgalandırmaya devam ettirmek, önümüzde duran en önemli vazifedir. Bu bizler için kaçınılmaz bir görevdir.
 
CHP`nin bu mücadelede gerek insan sayısı, gerekse bilgi birikimi olarak potansiyelinin, kapasitesinin olduğuna yürekten inanıyorum. Yeter ki doğru politikalarla, doğru söylemlerle, eylemlerle bunu harekete geçirmesini bilelim. Bunun için birbirimize ihtiyacımız var, bunu için yeni bir üsluba ihtiyacımız var. Partililerimiz artık eski siyaset yöntemlerini istemiyor. Geçmişin kötü izlerini, kötü alışkanlıklarını tekrar yaşamak istemiyor. Kendi üyesiyle, kendi belediyesiyle kavga eden bir örgüt istemiyor. Çatışma ve gerilim istemiyor. Sadece ve sadece geleceğe bakmak ve iktidarı kucaklamak istiyor. Bu yüzden artık kimse kimseyi kırmamalı, kimse kimseyi dışlamamalı. Partiye ucundan, kıyısından da olsa emek vermiş herkesi kucaklamak, sürecin içine onların birikimini, enerjisini katmak, onların potansiyelinden, aklından yararlanmak zorundayız. Hepiniz bir bütünlük içinde, partimizi önüne koyduğu hedeflere ulaştırmalıyız.”
 
“Geçmiş kadrolardan taze fikirler bekleyemeyiz”
Geçmiş dönem anlayışları ve onu temsil edenlerin bitmek zorunda olduğunu ifade eden Merkez ilçe Başkan Adayı Cemal Karakaş; “Her CHP`li parti içi mücadelede kendi iddiasını elbette ortaya koymalıdır. Ama marifetini sadece CHP`yle uğraşarak, sadece kendi yol arkadaşıyla uğraşarak değil, ülkesine sahip çıkıp, onu tehdit eden unsurlara karşı mücadele vererek göstermelidir.Artık geçmişte kalması gereken, günümüz toplumunun ve dünyanın gelişmesi ile bağdaşmayan anlayışların ısrarla sürdürülmek istenmesi hem partinin inandırıcılığını zedelerken hem de dışa dönük mücadelesini de yok ediyor. Artık içe dönük enerji tüketmenin hiçbir anlamı yok, getirişi yok, dahası toplumda karşılığı yok. Ancak geçmişin bazı alışkanlıklarını kırmak da ne yazık ki zor. Oralardan gelen kadrolardan da taze fikirler beklemek çok gerçekçi değil” dedi.
 
Karakaş sözlerine şöyle devam etti; “İşte bu yüzden geçmiş dönemin anlayışları ve onu temsil edenler bitmek zorunda. İşte bu yüzden insan yüreğine en büyük yük olan kin ve intikam duygularından arınmamış olanlar bu partide egemen olmamalı değerli arkadaşlar.  Bu çatı altında sizlerle paylaşacağımız ortak bir geleceğimiz var. Kongrede alacağımız kararların, CHP`ne vereceğiniz istikametin çok özel bir anlamı ve önemi var. Önümüzdeki dönemin nasıl gelişeceği, hiç kuşku yok ki sizin atacağınız adımlara, alacağınız kararlara bağlı hale gelmiştir. Sizler, partimizle birlikte uzun yıllar sosyal demokrasi mücadelesine emek verdiniz, dirsek çürüttünüz, bedel ödediniz. Sizler, Türkiye`nin en bilinçli, en birikimli, en sorumlu siyasi kadrolarısınız. İşte bu yüzden sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Sizlerin özgür iradesine, sağduyusuna güveniyoruz. Hepinizin kararınızı bu sorumluluk içerisinde verip, oyunuzu bu bilinçle kullanacağınıza yürekten inanıyorum. Arkadaşlarımla birlikte bizler bu görev için hazırız, kendimize güveniyoruz. Başarı, ortak amaca yönelik mücadelede her biri farklı sorumluluklar üstlenmiş arkadaşlarımızın başarısıdır; başarı, Cumhuriyet Halk Partisi`nin başarısıdır.”
Paylaş