CHP, 19.yılında Sivas katliamını kınadı

CHP Milletvekili Serdar Soydan ve CHP İl Başkanı Hamza Karagöz yazılı bir açıklama yaparak Sivas’ta 35 aydının katledilmesine sebep olan zihniyeti kınadıklarını belirterek, Sivas katliamının unutulmayacağını dile getirdiler.

795
“Bu karar Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun!” diyen zihniyet kınanmalıdır
CHP Milletvekili Serdar Soydan; “Unutulmamalıdır ki, bu olay sadece aydınlarımıza yapılan bir saldırı değil; Türkiye Cumhuriyeti`nin çağdaşlığına, aydınlığına, demokrasi ve laikliğine, bir arada yaşama kültürüne yapılmış bir saldırıdır. Yaşanan bu katliam, laikliğin bir arada, barış içerisinde yaşama-nın güvencesi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Madımak katliamının 19. Yılında, katiller için “Zaman Aşımı Kararı” verenleri ve “Bu karar Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun!” diyen zihniyeti kınamak için her zamankinde daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır” dedi.
 
“Acımızı yüreğimize gömdük”
İl Başkanı Hamza Karagöz; insanlık tarihinin bu katliamı utanç ile hatırlayacağını belirterek “Bir daha ülkemizin böyle olaylarla karşı karşıya gelmemesi, getirilmemesi dileği ile kaybetmiş olduğumuz çok değerli yurttaşlarımızı, insanlarımızı, seçkin aydınlarımızı, sanatçılarımızı, kültür adamlarımızı, vatandaşlarımızı, o otelde hizmet eden sorumluları, o 37 canı büyük bir saygıyla, derin bir saygıyla anıyorum”dedi.
 
Sivas katliamında hayatını kaybeden tüm aydınları rahmetle anan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, katliamı gerçekleştiren zihniyeti ise nefretle kınadığını belirterek; “2 Temmuz 1993` de baskı ve zulme karşı direnişin sembolü Pir Sultan Abdal`ı anmak, onun ilke ve düşüncelerini ortaya koymak üzere bir araya gelen aydınlarımız Sivas Madımak Oteli`nde yakılarak katledilmiştir. 37 aydınımızı kaybettiğimiz 19 yıl önce bugün, toplumsal ayıbımız ve utancımız olarak tarihteki yerini almıştır.
 
Unutulmamalıdır ki, bu olay sadece aydınlarımıza yapılan bir saldırı değil; Türkiye Cumhuriyeti`nin çağdaşlığına, aydınlığına, demokrasi ve laikliğine, bir arada yaşama kültürüne yapılmış bir saldırıdır. Yaşanan bu katliam, laikliğin bir arada, barış içerisinde yaşamanın güvencesi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Madımak katliamının 19. Yılında, katiller için “Zaman Aşımı Kararı” verenleri ve “Bu karar Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun!” diyen zihniyeti kınamak için her zamankinde daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır.
 
Madımak Katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur, insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı asla kabul edilemez. Eşitlik, özgürlük ve adalet için, çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı laik, demokratik Türkiye için gelin canlar bir olalım… Son 10 yıldır AKP iktidarının adaletsizlik, baskı, nefret ve şiddet içeren uygulamalarının toplumun üzerine kara bir bulut gibi çöktüğü bir dönemden geçmekteyiz. AKP iktidarı, üniversite öğrencilerinin, gazetecilerin, asker ve sivil bürokratların, bilim insanlarının, siyasetçilerin, milletvekillerinin cezaevlerinde yıllardır yargılandığı, tutukluluk sürelerinin cezaya dönüştüğü, özgürlüklerin yok edildiği bir Türkiye yaratmıştır. Hiç kimsenin kuskusu, korkusu olmasın. Umutsuz ve çaresiz değiliz, yolumuzu aydınlatacak geçmişte olduğu gibi Atatürk’ün ilke ve devrimleridir. Ulu önderin gösterdiği yolda, mutlu ve özgür insanların yaşadığı bağımsız bir ülke özlemini gerçekleştirmek için birlik ve dayanışma içerisinde her zamankinden daha fazla mücadele etmek zorundayız. Yolumuz ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur. Atatürk ilke ve devrimlerinin sözde değil özde yaşanacağı ülkemizde, 19 yıl önce yaşanan katliamların ve benzeri olayların bir daha tekrar etmemesi inancıyla, katledilen tüm aydınlarımızı en derin duygularımla rahmetle anıyor, katliamı gerçekleştiren zihniyeti ise bir kez daha nefretle kınıyorum” dedi.
 
 
“Sivas katliamı unutulmamalı”
Sivas Katliamı`nın 19`uncu yıldönümü nedeniyle açıklama yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “2 Temmuz Toplumumuzun yaşadığı çok acı bir olayın 19’inci yıl dönümü. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta tarihimizin ve hatta bunun ötesinde insanlık tarihinin daima utançla hatırlayacağı, İnsanların birbirlerine ne kadar düşman olabileceği, inançları, düşünceleri, anlayışları dolayısıyla birilerinin bir başka insandan ne ölçüde nefret duyabileceği ve bu nefretini ne kadar acımasızca sergileyebileceği maalesef o gün çok acı bir olay ile yaşanmıştır. Sivas’ta on dokuz yıl önce maalesef hepimizi mahcup eden, hepimizi derinden yaralayan bu olayın acısı hepimizin yüreğindedir. Bu acıyı Unutulmamamız lazımdır, Konuşmamız lazımdır, birbirimize hatırlatmamız lazımdır. Bu duygularla Bu yaşanan acı olaydan sonra Türkiye’de bu olaylara maruz kalan insanların, bu olayı taşıma konusunda sergiledikleri olağanüstü ağır başlılık, sabır ve vakar, hiçbirimizin gözünden kaçmamıştır, hiçbir zaman bunu bir kin ve intikam olayı hâline kimse dönüştürmek istememiştir. Acısını yüreğine gömmüştür. İnsanlar incinse de incitmemiştir. Bu çok büyük bir tavırdır, Bu olayı yarın Sivas’ta insanlarımız acılarını yüreklerinde taşıyarak ve gerekli değerlendirmeyi yaparak yaşayacaklardır. Bu olayın herkes için çok acı dersler taşımaktadır”dedi
Paylaş