havadurum

Chandler Bing’in Ölümü: Friends Dizisinin Sevilen Yıldızı Matthew Perry Hayatını Kaybetti

Friends dizisinin sevilen yıldızı Matthew Perry, evindeki jakuzide boğularak öldü. Oyuncunun geçmişte uyuşturucu ve alkol bağımlılığı tedavisi gördüğü ve sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu. Perry’nin ölümü, hayranlarını yasa boğdu. Peki, Matthew Perry kimdir, neden öldü, Friends dizisi hakkında neler biliyoruz? İşte, merak edilen soruların cevapları…

1305

Friends dizisinin sevilen karakteri Chandler Bing’i canlandıran Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti. Amerikan basını, oyuncunun evindeki jakuzide boğularak öldüğünü duyurdu. Perry’nin ölümü, hayranlarını yasa boğdu. Peki, Matthew Perry kimdir, neden öldü, Friends dizisi hakkında neler biliyoruz? İşte, merak edilen soruların cevapları…

Matthew Perry Kimdir?

Matthew Perry, 19 Ağustos 1969 tarihinde Massachusetts’te doğdu. Annesi Kanadalı gazeteci Suzanne Marie, babası Amerikalı ünlü oyuncu John Bennett Perry’dir. Ebeveynleri Perry’nin ilk doğum gününden kısa bir süre önce boşanmıştır. Boşanmanın ardından Perry 14 yıl boyunca, velayetini alan annesinin yanında Ottawa’da yaşamıştır. Rockcliffe Park Public School ve Ashbury College okullarına gitmiştir. 15 yaşından sonra babası ile yaşamak için ABD’ye geri gelmiştir. Yıllar boyu oyunculuğa ilgisi artan Perry, aynı zamanda küçük yaşlardan itibaren profesyonel olarak tenisle ilgilenmektedir.

Dünya çapında ün kazandı

Perry’nin oyunculuk kariyeri 1980’lerin sonunda başlamıştır. İlk olarak Second Chance adlı dizide rol almıştır. Daha sonra Boys Will Be Boys, Sydney, Home Free gibi dizilerde oynamıştır. 1994 yılında ise Friends dizisinde Chandler Bing karakterini canlandırmaya başlamıştır. Bu rol sayesinde dünya çapında ün kazanmıştır. Friends dizisi 10 sezon sürmüş ve 2004 yılında sona ermiştir.

Perry, Friends dizisinin yanı sıra birçok film ve dizide de rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: Fools Rush In, The Whole Nine Yards, The Ron Clark Story, 17 Again, Mr. Sunshine, Go On, The Odd Couple, The Kennedys After Camelot.

Matthew Perry Neden Öldü?

Matthew Perry’nin ölüm haberi 28 Ekim 2023 tarihinde Amerikan basını tarafından duyuruldu. Oyuncunun Los Angeles’taki evindeki jakuzide boğularak öldüğü belirtildi. Ölüm nedeninin boğulma olduğu düşünülmektedir. Polis kaynakları evde uyuşturucu madde bulunmadığını ve cinayete dair bir belirti olmadığını aktardı.

Matthew Perry geçmişte uyuşturucu ve alkol bağımlılığı tedavisi görmüştü. Friends dizisinin çekimleri sırasında da bu sorunlarla mücadele ettiğini açıklamıştı. Oyuncu ayrıca sağlık sorunları nedeniyle de zor zamanlar geçirmişti. 2018 yılında bağırsak delinmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve üç ay yoğun bakımda kalmıştı.

Matthew Perry’nin sosyal medya hesabındaki son gönderisinde de jakuzide çekilmiş bir fotoğrafını yayımladığı ve altına “Oh, etrafta dönen ılık su seni iyi hissettiriyor mu?” notunu düştüğü görüldü.

Friends Dizisi Hakkında Neler Biliyoruz?

Friends dizisi, altı arkadaşın New York’ta yaşadıkları maceraları konu alan bir komedi dizisidir. Dizinin başrollerinde Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer yer almaktadır. Dizi 1994 yılında yayına başlamış ve 2004 yılında sona ermiştir. Toplam 10 sezon ve 236 bölümden oluşan dizinin her bölümü yaklaşık 22 dakika sürmektedir.

Friends dizisi, dünyanın en çok izlenen ve sevilen dizilerinden biri olmuştur. Dizi, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük beğeni toplamıştır. Dizi, birçok ödül kazanmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: Altın Küre Ödülleri, Emmy Ödülleri, People’s Choice Ödülleri, Screen Actors Guild Ödülleri.

Friends dizisi, hem komik hem de duygusal sahneleriyle izleyicilerin kalbini kazanmıştır. Dizideki karakterlerin kişilikleri, ilişkileri, aşkları, kavgaları, iş hayatları ve hayalleri izleyicilerle özdeşleşmiştir. Dizinin müzikleri, replikleri, saç modelleri ve kıyafetleri de popüler kültürün bir parçası haline gelmiştir.

Friends dizisi, yayınlandığı dönemde olduğu kadar günümüzde de ilgi görmektedir. Dizi, birçok platformda tekrar tekrar izlenmektedir. Dizinin hayranları arasında ünlüler de bulunmaktadır. Dizinin yaratıcıları Marta Kauffman ve David Crane, dizinin devamı veya yeniden çekimi olmayacağını açıklamışlardır. Ancak 2021 yılında Friends: The Reunion adlı özel bir bölüm yayınlanmıştır. Bu bölümde dizinin oyuncuları bir araya gelmiş ve diziyi anlatmışlardır.

Friends dizisi, komedi türünün en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Dizi, milyonlarca insanın hayatına dokunmuş ve unutulmaz bir iz bırakmıştır.(Haber Merkezi)

Paylaş