Ceylan “Kaz Dağları büyük tehdit altında”

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Kaz Dağları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ceylan “Çanakkale'de Kaz Dağları yine büyük tehdit altında” diye konuştu.

257

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Kaz Dağları’nda yapılması planlanan ağaç katliamına dikkat çekti. Özgür Ceylan, Cengiz Holding’e ait Truva Madenciliğin faaliyet alanını ÇED'lerle 10 kat genişletme peşinde olduğunu ileri sürerek, “Bakır madeni olarak zaten çalışmakta olan bu maden, hedeflediği genişlemeyi yaparsa Bayramiç ilçemize bağlı Yanıklar, Hacıbekirler, Halilağa, Muratlar, Osmaniye, Yaylacık ve Söğütgediği Köyleri’mizi etkileyecek büyük bir doğa katliamı yaşanacak” diye konuştu.

Özgür Ceylan, Kaz Dağları bölgesinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Gittik, gördük; kesim için ağaçlar işaretleniyor. Firmanın açıklaması 240 bin ağaç kesileceği yönünde ancak bu hesaplamada gövdesi 8 santimin altındaki ağaçlar ağaç olarak kabul edilmiyor. Bütün bitki örtüsü değerlendirildiğinde tahminî 1 milyon ağacın kesilmesi söz konusu” diye konuştu. Özgür Ceylan adı geçen köylerin içinde bulunduğu ormanlık alanda Kirazlı'da yaşanan ağaç katliamının üç katı olduğunu belirtirken, “Köylülerimiz bu madeni istemiyor. Madenin genişlemesine kesinlikle izin verilmemelidir, geç olmadan bu katliama "Dur!" denilmelidir” dedi.

(BÜLTEN)
Paylaş