Ceylan "Gaspçı, rüşvetçi çıksın, gazeteci içerde kalsın, bu kabul edilebilir mi?"

1826

 CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Covid-19 salgınına bağlı olarak çok zor günlerden geçildiğini söyleyerek, “Salgın bilimin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Üniversitelerimizde özgür düşüncenin, bilimin önündeki engelleri kaldırın; kaçak sucuk üreticilerini, okumuş insanlardan korkan, şeyh, şıh görünümlü iktidar yalakası sözde bilim adamlarını rektör atamaktan vazgeçin” dedi. CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda görüşmelerine başlanan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde yaptığı konuşmada, “Artık umarım kaçak sucuk üreticilerini, okumuş insanlardan korkanları, şeyh, şıh görünümlü iktidar yalakası sözde bilim adamlarını üniversitelerimize rektör atamaktan vazgeçersiniz. Üniversiteleri bir arpalık, yandaş dinlenme tesisi olarak görmezsiniz” dedi. “Bilim öyle bir ışık yayar ki tüm karanlıkları aydınlatır, hurafeleri, din simsarlarının acizliğini halkın gözünün önüne koyar, ummadığımız insanlar bilim adamlarından medet umar” diyen Ceylan, “Fikir özgürlüğü, bilim ve insanlığın gelişimidir” dedi. Kamuoyunda “İnfaz Kanunu” olarak bilinen kanun teklifini yangından mal kaçırırcasına, yeterince tartışılmadan, farklı düşüncelere ve uzlaşmaya kapalı bir anlayışla Genel Kurulda geçirilmek istendiği belirten Ceylan, “Yasalar, toplumları ileriye götürmek için yapılır, geriye götürmek için yapılmaz ama maalesef, bu teklifle Türkiye ileriye gitmiyor. Adalet duygusundan yoksun bir yasa teklifiyle karşı karşıyayız. Gasp suçu işlemişlere tanınan indirim tefecilere yapılan ceza artırımıyla ‘Tefecilik yapmayın ama gasp yapabilirsiniz’ gibi bir anlam çıkmasına yol açmaktadır. Daha önceden tek başına olduğunda hapis cezası olmayan Cumhurbaşkanına hakaret suçunun bu düzenlemeyle hapis yatar hâle gelmesi, başlı başına, farklı fikirlere tahammülü olmayan, baskıcı bir iktidar anlayışını açıkça ortaya koyuyor” dedi.

 
“Ama beni virüs öldürmez, senin düzenin öldürür”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, AKP`nin iktidara geldiği 2002 yılında cezaevlerinde 57 bin kişinin bulunduğunu bildirirken, “On sekiz yıllık iktidarınız sonunda, bugün cezaevlerimiz tıka basa dolu, hükümlü ve tutuklular vardiya usulüyle yatıyorlar, tam 300 bin insan cezaevlerinde. Bu karşı karşıya olduğunuz manzara, uyguladığınız politikaların neticesidir. Gerçi, seçim vaadi, beş yılda 193 cezaevi yapmak olan bir anlayıştan daha farklı bir perspektif beklenebilir mi o da ayrı bir konu. Bir tır şoförünün milyonlarca emekçinin duygularına tercüman olan sözlerini tekrarlamak istiyorum: Ama beni virüs öldürmez, senin düzenin öldürür…” diyerek sözlerine son verdi. 
 
Ceylan: “taşıma sektörü için acil tedbir alınmalı” 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Covid – 19 nedeniyle taşıma sektöründe ciddi mağduriyetlerin yaşanmaya başladığını ifade ederek, “Veliler haklı olarak almadıkları taşıma hizmetinin ücretini ödememektedir. Şoför esnafı ise ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Birçok servisçi, servis ablası ve şoförün prim borcunu dâhi yatıramaz hâldedir. Servisçilere yönelik olarak ne gibi tedbirleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu. Ceylan, “Öyle görünüyor ki bu eğitim öğretim döneminde okullar açılmayacak. Yaşanan bu sıkıntı derinleşecek. Veliler haklı olarak almadıkları taşıma hizmetinin ücretini ödememektedir. Buna bağlı olarak taşımalı eğitimde ve diğer okullarda servisçilik yapan şoför esnafı da ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Birçok servisçi, servis ablasının ve şoförün prim borcunu dâhi yatıramaz hâldedir. Servisçilere yönelik olarak ne gibi tedbirleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu. 
(Atilla Akın)
Paylaş