Çevrecilerden pankartlı protesto

Büyük bir coşkuyla kutlanan Kepez Kayısı Festivali`nde, Kazdağları`nda gerçekleştirilen altın arama çalışmaları pankartlarla protesto edildi. Çanakkale Çevre Platformu üyeleri, `Diren Kazdağları` , `Kazdağları Çığlık Atıyor` , `Sağlığımızı, Çevremizi, Kentimizi, Onurumuzu Savunuyoruz` yazılı pankartlar açarken, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan`da Kazdağları`nın önemine dikkat çekip, altın arama çalışmalarına izin veren AKP hükümetinin politikalarını eleştirdi.

701
Kayısı Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Zülfü Livaneli konserinde Kazdağları`na dikkat çekildi ve altın arama çalışmalarına tepki gösterildi. Çevre Platformu üyeleri tarafından konser sahnesine asılan `Sağlığımızı, Çevremizi, Kentimizi, Onurumuzu Savunuyoruz` yazılı pankart dikkat çekerken, ellerinde taşıdıkları yazılı pankartlarla da çevreciler Kazdağları`na sahip çıkılması için önemli mesajlar verdi. Sanatçı Zülfü Livaneli konseri öncesinde bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kazdağları`nda altın arayan çok uluslu tekellerinin doğayı bozmaya çalıştığını belirterek; “Kazdağları`nda birileri altın arıyor. Birileri altın ararken doğamızı bozuyor. Ekosistemi bozuyor ve bizi yok etme noktasına taşıyor. Doğa laf olsun diye sağlanmaz ve korunmaz. O toprağı kazma, çapa ve su verilir, verdikçe o toprakta size verir. Bu nedenle doğa önemli. Ova önemli. Kazdağları önemli. Altın yenir mi? Ama kayısı yenir” dedi.
 
 
“Ayıptır, yazıktır, günahtır”
Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İşsizlik bu ülkede son on yıldır %10`ların üzerinde seyrediyor. Ayıptır, yazıktır ve günahtır. Aş, iş, ekmek, özgürlük ve demokrasi insanın olmazsa olmaz onur değerleridir.” Başkan Mutan`ın Kazdağları ile ilgili açıklamaları katılımcılar tarafından alkışlarla desteklendi.
 
 
`Kazdağları Çığlık Atıyor`
Sanatçı Zülfü Livaneli`nin sahneye çıkmasıyla birlikte çevreciler tarafından Kazdağları ile ilgili pankartlar açıldı. Kazdağları`nın çok uluslu altın tekellerine feda edilmemesi gerektiğini belirten çevreciler, ellerindeki `Diren Kazdağları` ile `Kazdağları Çığlık Atıyor` yazılı pankartlarla altın arama çalışmalarının sürdüğü Kazdağları`nda yaşanan tehlikeye dikkat çektiler. Çevrecilerin bu girişimi belde halkı tarafından da yoğun destek aldı.
 
Paylaş