havadurum

Çevre mücadelesi geçmişten dersler ile büyüyecek

Çanakkale Çevre Platformu çalışmalarını masaya yatırdı. Platform üyeleri çevre mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği mesajını verdi.

539
Çanakkale Çevre Platformu bugüne kadar süren mücadele noktasında değerlendirmeler yaptı. Toplantıda ilk olarak geçmiş süreçte yapılan çalışmalar ve Etili mitingi görüşüldü. Etili mitingi konusunda yapılan çalışmalar sonrasında çevre mücadelesinin temelini sağlayacak olan katılımcılık özellik ile bölge halkının katılımı için yapılması gerekli çalışmalar masaya yatırıldı. TBMM’de süren maden yasasındaki değişiklikte toplantıda görüşülen konular arasındaydı.
 
Platform üyeleri, toplantıda Etili Mitingini değerlendirilmesinin ardından, köylerde altına hayır komitelerinin kurulması, güçlendirilmesi ilerleyen süreçte yapılacak çalışmalar  kapsamında çevre platformunun güçlendirilmesi, altın işletmeciliğinin yapıldığı  köylerin güçlendirilmesi konuları görüşüldü. Devam eden çalışmalar kapsamında tüm ilçelerin katılımıyla Ayazma da piknik organize edilecek. İlçe pazarlarında bildiri dağıtılacak,  Dava süreçleri, bilimsel, hukuki desteklerin sağlanması ve bilimsel raporlar hazırlanacak, MTA su sondajları sonuçları, su ihaleleri sonuçları, bilgi edinme yasası kapsamında gerekli yazışmalar yapılacak. Altın ruhsat sahalarındaki orman kesimleri hukuksuzluğu ile ilgili araştırma yapılmasının yanı sıra Çanakkale Belediyesi Balya kurşun madeni gezileri ile Biga` da ki 8.000 Mw gücündeki termik santraller ve çimento fabrikalarının çevreye etkileri irdelenecek. Toplantıya katılan platform üyeleri konularla ilgili görüş belirtirken sürecin kararlılıkla sürdürüleceği ana fikri toplantıya damgasını vurdu.
Paylaş