Çevik "Katliamın unutulmasına izin vermeyeceğiz"

347
"10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" öncesinde IŞİD terör örgütü üyesi iki canlı bombanın gerçekleştirdiği katliamda yaşamını yitirenler Gelibolu İskele Meydanı`nda anıldı. Gelibolu`da Emek ve Dayanışma Platformu`nun düzenlediği anma etkinliğinde yaşamını yitiren yurttaşların fotoğraflarının yer aldığı pankart taşındı. Anma etkinliğine Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri de katıldı. Burada konuşan Eğitim-Sen Gelibolu Şube Başkanı Eren Çevik, "10 Ekim anmalarının yitirdiklerimizin hatırasına uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Onarıcı bir adalet duygusu için tüm kamuoyu ve kamu görevlileri anmalara gereken özeni göstermelidir" dedi.
 
"IŞİD katilleri, binlerce kilometreyi herhangi bir kontrole tabi olmadan geçmiştir""
Çevik, "10 Ekim Ankara Gar Katliamı, başkentin ortasında, bütün güvenlik bürokrasinin gözleri önünde gerçekleşti. Ortaya çıkan gerçekler bu katliamın önünün açıldığı gösteriyor. Katliamı gerçekleştiren canilerin istihbarat tarafından takip edildiği, canlı bomba ihbarının olduğu, katliam sorumlularının istihbarat görevlileriyle katliam öncesinde ve sonrasında görüştüğü kamuoyuna yansımıştır. Katliamı gerçekleştiren IŞİD katilleri, patlama malzemeleriyle binlerce kilometre yolu adeta elini kolunu sallayarak, herhangi bir kontrole tabi olmadan geçmiştir" dedi. 
 
"Tüm kamuoyu ve kamu görevlileri anmalara gereken özeni göstermelidir"
Gerçekleştirilen anmalarda 10 Ekim barış aileleri ve yararlılarına yönelik fiili, fiziki, yargısal saldırılar yaşandığına dikkat çeken Çevik, "Bu tutum toplumsal barışı tehdit etmektedir. 10 Ekim anmalarının yitirdiklerimizin hatırasına uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Onarıcı bir adalet duygusu için tüm kamuoyu ve kamu görevlileri anmalara gereken özeni göstermelidir. Dünyada benzer katliamlar olduğunda kamusal bir politikayla toplumun acısı onarılmaya çalışılmaktadır. Onarıcı bir yaklaşımla resmi anma günleri ilan edilmektedir. Yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılması ve ailelerinin rehabilitasyonu için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Ülkemizde ne yazık ki böylesi bir toplumsal yaklaşım ve politika söz konusu değildir. Bizler bu hafızanın barış politikasından yana yeniden kurulması için mücadele edeceğiz. Hiçbir canımızın hatırasına halel gelmesine, 10 Ekim Katliamının unutulmasına müsaade etmeyeceğiz" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş