CENAL, ‘Çalışmıyoruz’ dedi

Gazetemiz Çanakkale OLAY`da yayınlanan `Bu gücü nereden buluyorlar?` haberi üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hisseden Cenal Enerji, termik santral faaliyetinde bulunmadıklarını ifade etti.

904
Gazetemiz Çanakkale OLAY`da yayınlanan Çanakkale Çerve Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant`ın `Bu gücü nereden buluyorlar?` başlıklı haberimizdeki açıklamaları üzerine Cenal Enerji`den hafta sonu yapılan açıklamada, söz konusu çalışmaların termik santral çalışmaları ile ilgili olmadığı, belirtilerek, “Şirketimize ilgili mahkeme tarafından tebliğ olunan `Yürütmeyi Durdurma Kararı` akabinde tüm makinelerimiz park sahasına alınmış ve santral yapımına ait faaliyetlerimiz derhal durdurulmuş olup, o tarihten bu yana sahamızda santral yapımıyla ilgili hiçbir çalışma olmamıştır. Şantiyemizde gerek kamplarımızın bulunduğu alanda gerekse şantiyemizin yakınındaki arazi yapısı ve coğrafi koşullardan dolayı son dönemdeki yoğun yağışlardan kaynaklı, durdurulmuş olan santral yapım faaliyetlerimizle doğal olarak hiçbir ilgisi olmayan ancak çevre ve toplum sağlığı açısından hemen giderilmesi gereken bazı işlevlerin ikmal edilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu meyanda, çok tipik bir örnek olarak 5 Eylül tarihinde yatırım sahamızın dışından geçen ve hafriyat stokladığımız alanın bitişiğindeki küçük çaplı bir derenin bulunması, bu derenin son günlerde gündeme gelen ve ilerideki günlerde de büyük olasılıkla devam edecek hava koşulları sebebiyle herhangi bir taşkın v.b gibi durumlarla karşılaşılmaması için Karabiga Belediye Başkanlığının bilgisi dahilinde bu alanda bir adet iş makinesi ve bir adet kamyon ile balçık çamurların temizlenmesi işi ikmal edilmiş olup, bu çalışma yaklaşık bir saat sürmüştür. Bu detay ve gerekliliklere vakıf olmadığını düşündüğümüz kişilerce adeta mahkeme kararına rağmen santral yapım faaliyetlerinin devam ettiği şeklinde Jandarma`ya yapılan ihbar sonrası, ilgili Jandarma Komutanlığı 5 Eylül tarihinde sahaya gelerek şantiyemizde santral yapımına dair bir çalışmanın sürdürülmediğini, mühürleme işleminin hilafına bir çalışma olmadığını, santral inşaat mahallinin mühürleme tarihindeki haliyle aynı durumunu koruduğunu belirtir tutanağını tanzim ederek sahadan ayrılmışlardır. Cenal Elektrik Üretim A.Ş. olarak santral yapım mahallinde Çanakkale İdare Mahkemesi tarafından 19 Temmuz tarihinde verilen Yürütmeyi Durdurma Kararı`nın gereklerine eksiksiz olarak büyük bir titizlik ve hassasiyetle riayet etmekte olduğumuzu, ancak kontrolümüz dışında özellikle son dönemdeki hava koşulları sebebiyle gündeme gelmiş ve gelebilecek, çevre ve toplum sağlığı açısından risk teşkil edebilecek durumların derhal giderilmesi için Jandarma ve Karabiga Belediyesini şifahen önceden bilgilendirmek suretiyle gerekli tedbirleri almayı sürdürmek durumunda olacağımızı da bu vesileyle ifade etmek istiyoruz.” denildi.
 
Çevreye duyarlılığı termikçiyi köşeye sıkıştırıyor
Çanakkale`de çevre duyarlılığının her gün biraz daha gelişmesi, termikçileri de köşeye sıkıştırıyor. Çevre sorunları noktasında ilgisi ve bilgisi giderek artan, bu konudaki hassasiyeti her geçen gün gelişen halkın, dikkati de termikçilerin üzerinde. Karabiga Çevre Platformu`nun yakın takibe aldığı Cenal Enerji şimdilerde zor günler geçiriyor. Cenal Enerji`den yapılan açıklama halkın hassasiyetini dikkate alan firma iş makineleri ile yapılan çalışmalar içinde halkı bilgilendirme ihtiyacı hissetmesi de ayrıca dikkate alınması gerekli bir durum yorumları ön plana çıkıyor.
Paylaş