havadurum

"Cemaatlerin okullarımızda ne işi var?"

293
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen etkinliğe ilişkin okullara resmi yazı göndermesi tepki toplamaya devam ediyor. 22 Ekim tarihinde bütün okullarda sınıf içerisinde program sunumu yapmasının uygun olduğu belirtilen yazıya ilişkin eğitim-Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, "Görünen o ki yaşananlardan ders almamak gibi kronik bir hastalığı var belli kesimlerin. Cemaatlerle yapılan işbirliğinin ne kadar tehlikeli boyutlara varabildiğini deneyimlemiş olmamıza rağmen, her seferinde aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek gibi bir yanılgının içinde olunduğu apaçık ortadadır. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü`ne okullarımızı bu yapılara alet etmekten vazgeçmesi için çağrıda bulunuyoruz." dedi.
 
"Okullar neden dini oluşumların propaganda aracına dönüştürülüyor?"
Hacımusalar, "Bildiğimiz kadarıyla okullarda verilecek eğitimin çerçevesi belli. Kapsamı, müfredatı, programı, mevzuatı vs. son derece açık. Verilecek eğitimin çerçevesini de Talim Terbiye Kurulu belirliyor. Hal böyleyken soruyoruz; Bu tarz cemaatlerin, vakıfların, cemiyetlerin veya her ne iseler okullarımızda ne işleri var? Amaçları ne? Hangi açığı eksiği gidermeye çalışıyorlar? Okullarda verilen eğitim yetersiz mi de bu yapılara ihtiyaç duyuluyor? Neyi tanıtmaya geliyorlar? Okullar neden dini oluşumların propaganda aracına dönüştürülüyor? Okullarımızda din dersi ve öğretmenleri hangi açıdan yetersiz kalıyor da bu `takviye` kuvvetlere ihtiyaç duyuluyor? Bu ders dışı tanıtım/faaliyet için velilere bilgi verildi mi? Velilerin onayı alındı mı? Çocuklarının cemaatlerin propagandasına maruz kalmasını istemeyen veliler varken neden öğretmen, öğrenci ve velilerin talep ve beklentileri yerine her seferinde skandallarla adı anılan yapılarla işbirliğine gidiyorsunuz" diye sordu.
 
"Okullarımızı bu yapılara alet etmekten vazgeçilsin"
Hacımusalar İl Milli eğitim Müdürlüğü`nün karardan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Görünen o ki yaşananlardan ders almamak gibi kronik bir hastalığı var belli kesimlerin. Cemaatlerle yapılan işbirliğinin ne kadar tehlikeli boyutlara varabildiğini deneyimlemiş olmamıza rağmen, her seferinde aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek gibi bir yanılgının içinde olunduğu apaçık ortadadır. Eğitim-Sen olarak her zaman dediğimiz gibi bu tarz yapıların ellerini okullarımızdan çekmesini istiyoruz. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü`ne okullarımızı bu yapılara alet etmekten vazgeçmesi için çağrıda bulunuyoruz. Ve tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Laik ve bilimsel eğitim bütün dünyada en gelişmiş eğitim sistemlerinin temel ve evrensel yapıtaşıdır. Bu böyledir çünkü nesnel gerçeklik budur" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
 
Paylaş