havadurum

ÇDH ve Kızılay'dan kan bağışı etkinliği

Çan Devlet Hastanesi (ÇDH), "Çanım sana kanım feda" sloganıyla 1 Temmuz Pazartesi günü kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenliyor. Kızılay iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik, hastane bahçesinde sabah 09.00'dan akşam 17.00'a kadar devam edecek. Başhekim Uzman Doktor Hasan Alpay, tüm Çan halkını bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet etti.

757

Çan Devlet Hastanesi (ÇDH), "Çanım sana kanım feda" sloganıyla vatandaşları kan ve kök hücre bağışına çağırıyor. 1 Temmuz Pazartesi günü hastane bahçesinde düzenlenecek olan kan ve kök hücre bağışı etkinliği, sabah saat 09.00'da başlayıp akşam 17.00'ye kadar devam edecek.

Başhekim Alpay; "Hayat kurtarmak için kan verin"

Kızılay iş birliği ile gerçekleştirilecek olan etkinlik, sağlık personeli eşliğinde güvenli bir ortamda yapılacak. ÇDH Başhekimi Uzman Doktor Hasan Alpay, etkinliğin önemine değinerek, "14 Haziran, ABO kan grubu sistemini bulan Nobel ödülü sahibi bilim insanı Karl Landsteiner'ın doğum günü olması sebebiyle her yıl tüm dünyada 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu önemli günün bilinciyle, Kurban Bayramı tatilinin hemen ertesinde, 1 Temmuz Pazartesi günü, Çan Devlet Hastanesi bahçesinde Kızılay Kan ve Kök Hücre Bağışı etkinliği düzenlenecektir," dedi.

Dr. Alpay'dan Çan halkına çağrı

Dr. Alpay, kan ve kök hücre bağışının hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, "Kan ve kök hücre bağışının önemi, hayat kurtarmakla eş değer bir bilinç taşır. Bu nedenle, tüm değerli Çan halkımızı, yerel kurumları ve çalışma arkadaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe davet ediyoruz," ifadelerini kullandı. Etkinliğe katılarak kan ve kök hücre bağışında bulunacak vatandaşlar, sadece birkaç dakikalarını ayırarak hayat kurtarma şansına sahip olacaklar. Çan Devlet Hastanesi, tüm duyarlı vatandaşları bu anlamlı günde destek vermeye çağırıyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş