Cazibe merkezine kavuşuyoruz...

Büyüyen ve gelişen kentin gözde dinlence ve eğlence alanlarından biri olan Yeni Kordan `da, mevcut kordon düzenlemesine alternatif olarak kurgulanan düzenleme projesinin tasarım aşamasında sona gelindi.

525
Alt ve üst yapı yatırımlarının ardından Yeni Kordon`un kente alternatif bir cazibe merkezi olarak kazandırılması hedefleniyor. Yeni Kordon`un kente alternatif bir cazibe merkezi olarak kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten belediye yetkilileri; “D.S.İ önünden Kepez’e kadar uzanan sahil bandında planlanan düzenleme projesinin yapımına, söz konusu alanın yoğun konut bölgesi olması ve mevcutta da rıhtımın bulunması nedeniyle Dabakoğlu Tesisleri`nin doğusundan, hali hazırda restaurant olarak kullanılan eski salhanenin bulunduğu yere kadarki alanda başlanacaktır.
 
Projenin ilk etabını oluşturan alanın toplam uzunluğu 685 m ve toplam proje alanı ise 10.407 m2`dir. Sadece yaya trafiğine açık olarak tasarlanan proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar ile söz konusu alanda 2 adet meydan düzenlemesi, çocuk oyun alanları, açık hava spor alanları, görme engelliler için yürüyüş aksı, wc – duş, soyunma kabinleri, bisiklet yolu ve plaj voleybolu sahası Yeni Kordon`a kazandırılacaktır. Yeni Kordon Düzenleme Projesi`nde ağırlıklı olarak doğal taşlar kullanılacak olup yeşil alan düzenlemelerinde de söz konusu alanın bilinen adının “İğdelik” olması dikkate alınarak iğde ağaçlarının kullanılmasına özen gösterilecektir” dediler.
Paylaş