Çaylı-sohbetli Öğretmenevi protestosu!

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, dün yaptığı eylem ile yine farklılık yarattı. Yaklaşık bir buçuk yıl önce “depreme dayanıksız” olduğu gerekçesi ile yıkılmak üzere kapatılan Öğretmenevi ile ilgili halen bir işlem yapılmaması öğretmenlerin tepkisini çekiyor. Dün sembolik olarak öğretmenevini açan Eğitim-Sen`liler, çay içip sohbet ederek protesto ettiler. Eğitim-Sen`in eylemi vatandaşlardan da ilgi gördü.

976
 
 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) dün Çanakkale Öğretmenevi`nin Kordon Boyunda bulunan binasının açılmamasına tepki gösterdi. “Depreme dayanıksız” olduğu gerekçesi ile yıkılmak üzere yaklaşık bir buçuk yıl önce kapatılan Öğretmenevi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamasını protesto ettiler. “Öğretmenler içki içiyor” gerekçesi ile kapatıldığı iddia edilen Öğretmenevinin açılarak, öğretmenlere hizmet vermesi gerektiğini ifade eden Eğitim-Sen`liler, “Burası bizim paralarımızla yapıldı. Burası bizim evimiz. Yap-işlet-devretle bir başkasına verilmesini istemiyoruz. Biz öğretmenevimizi geri istiyoruz” dediler.
 
 
“Öğretmenevimize sahip çıkacağız”
Burada konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, öğretmenevinin ranta kurban edilmek istendiğini ifade etti. Koç açıklamasında “Öğretmenevimizi ranta kurban etmek istiyorlar. Son görüşmemizde, Milli Eğitim müdürümüz `yap-işlet-devret` modeli ile bir sistem oluşturmak istediklerini söyledi. Yani her şeye gelince para var, ama buraya yeni öğretmenevi yapmaya gelince para yok. Bunu kabul etmiyoruz. Bunu unutturmamak için buradayız. Öğretmenevimize ve tüm değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Öğretmenlerin paraları ile yapılan bu binalara sahip çıkacağız” dedi.
 
 
Paylaş