ÇASİAD hiçbir konuda suskun kalmayacak...

Önceki gün gerçekleşen ÇASİAD Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni yönetim kuruluyla bir araya gelen üyeler bundan sonra ÇASİAD’ın her alanda daha çok müdahil olması konusunda ortak karara vardı...

1124
Hakan Vural’dan çarpıcı açıklamalar
Meclis Başkanlığını Hayrettin Çetinkaya’nın yaptığı Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek Danışma Kurulunda söz alanlardan birisi olan ve uzun yıllar Başkanlık yapan Hakan Vural yine gündeme damga vuran bir konuşma yaptı.
 
ÇASİAD’ın projesine destek vermeyen Kalkınma Ajansına sert tepki gösteren Vural; “GMKA’ya proje hazırladık ama kaynak alamadık. Kalkınma ajansları ile ilgili kanunun hazırlanmasında ÇASİAD büyük rol oynadı. Şimdide bizim projelerimizi  ret ediyorlar. Böyle bir şey yok. Dağıtın ortalığı. Karar verenler memur biz müteşebbisiz. O paranın hepsi size dönecek. Kimse projenin önüne geçemez. Torpil yapılacaksa yapılacak. ÇASİAD, Çanakkale kamuoyunda layık olduğu ismini sürdürmeye devam edecektir” dedi.
 
 
Yıldız yeni hedefler koyduklarını söyledi.
ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale de fuar ve sempozyumlar düzenlemek istediklerini ifade ederek; “Uluslararası sanayi ve ticaret sempozyumu ana hatlarını belirledik. Çanakkale de kalıcı, ticari hayata yön veren projeler yapacağız” dedi.
 
Başkan Yıldız; “Biz Çanakkale den almak değil, Çanakkale’ye vermek için buradayız” dedi. Ciddi bir sorumluluğun altına girdiklerini, ekip olarak iyi şeyler yapacaklarını ifade den Yıldız; “üyelerimizi bilgilendirmek için toplantılar düzenleyeceğiz.  AB fonları ile ilgili düzenlemeler nelerdir katkıları nelere olacak onunla ilgili üyelerimizi bilgilendireceğiz. KOSGEB’i üyelere daha iyi anlatmalıyız. Yeni ticaret kanunu, rekabet kanunundaki gelişmeleri üyelerimize aktaracağız.  Çanakkale`de kalıcı ticarete yön verecek bir oluşum hazırlıyoruz. Çanakkale de fuar ve sempozyumlar düzenleyeceğiz. Bu çalışmayı ticaret ve sanayi odasının kongre merkezinde yapmayı düşünüyoruz. Biz bunu başarırsak süreklilik arz eden Çanakkale romanını hazırlamış oluruz. Uluslar arası sanayi ve ticaret sempozyumu ana hatlarını belirledik” dedi.
 
Çetinkaya “Yeni markalar yaratmalıyız”
Yüksek Danışma Kurulu Meclis Başkanı Hayrettin Çetinkaya da yaptığı konuşmada Çanakkale den güçlü markalar çıkması için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek; “Çanakkale ismine her gittiğimiz yerde olumlu bir yaklaşım oluyor. İstiyorum ki Çanakkale den güçlü markalar çıksın. Güçlü başarılı işadamları çıksın. Bu bizim çalışmamız ve özverimizle olacaktır. Bu çağda bilgilerin, birikimlerin paylaşılması gerekiyor. Çanakkale’ den yeni ulusal ve uluslararası markaların çıkması için çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız” dedi.
 
 
Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda Yüksek danışma meclis başkanlığına Hayrettin Çetinkaya Başkan Yardımcılığına Can Mildon seçildi. Toplantıda en dikkat çekici konuşmayı ÇASİAD üyesi Hakan Vural yaptı. Kalkınma ajanslarının kurulmasına iş adamları derneklerinin önemli rolü olduğunu belirten Vural, “Kalkınma ajansında ki memurların ÇASİAD’ın projelerini  ret etmelerine tepkisiz kalamayız “dedi. ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale de fuar ve sempozyumlar düzenlemek istediklerini ifade ederek; “Uluslararası sanayi ve ticaret sempozyumu ana hatlarını belirledik. Çanakkale de kalıcı, ticari hayata yön veren projeler yapacağız” dedi.
 
 
“Ticari hayata yön vereceğiz”
Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek Danışma Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız; “Biz Çanakkale den almak değil, Çanakkale’ye vermek için buradayız” dedi.
 
Ciddi bir sorumluluğun altına girdiklerini, ekip olarak iyi şeyler yapacaklarını ifade den Yıldız; “üyelerimizi bilgilendirmek için toplantılar düzenleyeceğiz.  AB fonları ile ilgili düzenlemeler nelerdir katkıları nelere olacak onunla ilgili üyelerimizi bilgilendireceğiz. KOSGEB’i üyelere daha iyi anlatmalıyız. Yeni ticaret kanunu, rekabet kanunundaki gelişmeleri üyelerimize aktaracağız.  Çanakkale de kalıcı ticarete yön verecek bir oluşum hazırlıyoruz. Çanakkale de fuar ve sempozyumlar düzenleyeceğiz. Bu çalışmayı ticaret ve sanayi odasının kongre merkezinde yapmayı düşünüyoruz. Biz bunu başarırsak süreklilik arz eden Çanakkale romanını hazırlamış oluruz. Uluslar arası sanayi ve ticaret sempozyumu ana hatlarını belirledik” dedi.
 
 
“Yeni markalar yaratmalıyız”
Yüksek Danışma Kurulu Meclis Başkanı Hayrettin Çetinkaya da yaptığı konuşmada Çanakkale den güçlü markalar çıkması için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek; “Çanakkale ismine her gittiğimiz yerde olumlu bir yaklaşım oluyor. İstiyorum ki Çanakkale den güçlü markalar çıksın. Güçlü başarılı işadamları çıksın. Bu bizim çalışmamız ve özverimizle olacaktır. Bu çağda bilgilerin, birikimlerin paylaşılması gerekiyor. Çanakkale’ den yeni ulusal ve uluslararası markaların çıkması için çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız” dedi. Can Mildon da “Yönetim kurulunun şimdiden bazı icraatların ismini koyması beni sevindirdi. Çanakkale’den yeni  dünya ve ulusal markaları çıkartmalıyız. Bunlara güç vermeliyiz. Sosyal sorumluluk projelerine destek vermeliyiz. 2015 ajansında ÇASİAD önemli yerde olmalıdır” dedi.
 
 
 
“Dağıtın Ortalığı”  
Toplantıda bir konuşma yapan Hakan Vural, yerel ve ulusal konularında gündeme alınmasını ve bunların kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade etti. ÇASİAD’ın projesine destek vermeyen Kalkınma Ajansına sert tepki gösteren Vural; “GMKA’ya proje hazırladık ama kaynak alamadık deniyor. Kalkınma ajansları ile ilgili kanunun hazırlanmasında ÇASİAD büyük rol oynadı. Şimdide bizim projelerimizi  ret ediyorlar. Böyle bir şey yok. Dağıtın ortalığı. Karar verenler memur biz müteşebbisiz. O paranın hepsi size dönecek. Kimse projenin önüne geçemez. Torpil yapılacaksa yapılacak. ÇASİAD, Çanakkale kamuoyunda layık olduğu isminin sürdürmeye devam edecektir” dedi.
 
“ÇOMÜ başarılı mı? Tarikat örgütlenmesi mi?”
ÇASİAD’ın gündem yaratması gerektiğini ifade eden Vural; “Danışma meclisi toplumun tüm kesimlerini kucaklamalıdır. 4+4+4 değişikliği her yerde görüşülüyor. Ama bizde konuşulmuyor. Geçmiş dönem gündemi yakalayamadı. ÇASİAD fikir ortaya koymalı. Bunun toplumda tartışılmasını sağlamalıdır. Toplumda üniversite ile ilgili iki görüş var. Birincisi başarılı buluyor. Diğeri tarikat örgütlenmesi oldu diyor. Bunlar konuşulup tartışılmalıdır. Belediyenin yaptığı, devam ettiği projeler var. Bir kısım memnun. Ama bir o kadar da memnun olmayan kesim var. Toplantılarda ülke gerçeklerini de ortaya koyalım. Muhatap örgüt olarak kamu kurumlarını almayalım. ÇTSO kamu kurumu biz STK’yız. STK önemlidir. Siyasetçi önem verdiğini söyler ama sıcak değildir. STK’ların söylediğini çok ciddiye alır. Çanakkale`de 2015 ajansı dahi konuşulmuyor. Bunları konuşmalıyız” dedi.
Paylaş