ÇASİAD’tan ÇÇGD ‘merhaba’ ziyareti

ÇASİAD yeni Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri Çanakkale Çağdaş Gazeteciler Derneğini ziyaret etti. Bir süreliğine dernek merkezi olarak kullanılan Olay Gazetesinde gerçekleşen görüşme de, ÇASİAD’ın ve yerel basının çalışmaları değerlendirildi.

465
 
Genç bir ekiple yönetime gelen Başkan Salih Yıldız, 20 yıllık bir geçmişi bulunan ÇASİAD’ın önüne bir çok yeni hedefler koyduklarını belirterek, ÇÇGD’nin bu konuda kendilerine yardımcı ve yön gösterici olacağını inandıklarını belirtti. Başkan Yıldız; “Bizler ÇASİAD ailesi olarak her türlü siyasete eşit mesafede duran bir yapıyla, bu kentin en eski sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. Ama biz işverenler olarak, emeğin de farkında olan bir kurumuz. Çünkü emek ve sermaye bir elmanın iki yarısı. Birisi olmadan diğerinin hiçbir anlamı olamaz. Onun için ÇASİAD emeğe saygıyı hedefleyen bir kurumdur. Bunda bize yerel basınımız yardımcı olmaktadır” dedi.
 
ÇÇGD Başkanı Aynur Ganiler ise, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Ganiler, yerel ve yaygın basının demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek; “ÇÇGD olarak, Çanakkale’de basın çalışanlarının bir bölümü ile bir araya geldik. Yaptığımız kamu görevi nitelik ve nicelik olarak çok zor şartlar taşıyor. Biz bunu en iyi şekilde ve en sağlıklı şekilde yapmanın gayreti içindeyiz. Kamu görevi yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla halkı birbirine bağlıyoruz. Daha güzel ve yaşanır bir Çanakkale hedefiyle çalışıyor ve köprü görevi yapıyoruz” diye konuştu.
 
Paylaş