havadurum

ÇASİAD’ın gündeminde de Kazdağları vardı

ÇASİAD’ın üç maddeden oluşan Aralık Ayı Meclis Toplantısının gündeminde iş güvenliği, 2013 Expotroia Çanakkale Ticaret ve Turizm Fuarı ile Kazdağları vardı.

412
 
Meclis Başkanlığını Hayrettin Çetinkaya’nın yaptığı toplantıda iş güvenliği maddesine binaen Yeminli Mali Müşavir Cengiz Demirel üyelere Yeni Türk Ticaret Kanununa ilişkin uygulama esasları konusunda bilgi verdi.
 
ÇASİAD Başkan Salih Yıldız açılış konuşmasında Kazdağları’nın sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir flora olduğunu belirterek bugün muhalefeti ve iktidar partisi ile birlikte kimsenin Kazdağlarına tek bir çivi bile çakılmasını istemediğini belirterek, muhakkak önemli altın rezervleri olabilir, ama Kazdağları florası, oksijeni ve içinde barındırdığı canlıları bir altındır ve tek bir kazma dahi vurulmamalıdır” dedi.
 
Meclis Başkanı Hayretin Çetinkaya ise 2012 yılını olumlu ve olumsuz yönleri ile değerlendirmek gerektiğini belirtirken, iş dünyasının ve sermayenin sözün geliminde çok önemli olduğunu ama iş dünyasında yaşanan mağduriyetleri ve sorunları kimsenin fark etmediğini belirterek, istihdam yaratan kesimin sorunlarına çözüm bulunması gerektiğine dikkati çekti. TUSİAD ve TOBB dışında işadamlarının net bir şekilde seslerini yükseltemediğini ve etkin olamadığını söyleyen Çetinkaya zorunluluktan doğan üyeliklerden verim alınmadığını kaydetti. Çetinkaya: “Her yeni çıkan yasa ve yönetmelik bizi zorluyor. Ticaretimizi yapamayacak duruma geliyoruz” dedi.
 
Yeminli Mali Müşavir Cengiz Demirel ise bir yıldır Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili çalışıldığını, ama kendi dinamikleri içinde çok iyi olan yasanın, yayınlanmasının ardından prim yapmak isteyen belli kesimlerce tepki gösterildiğini belirterek: “10 yıllık çaba ve bir çuval incir berbat oldu. Kamuoyunu yanılttılar” dedi.
Paylaş