"Çanakkale'ye çok değerli katkılar sundu"

328
Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yetkisiyle yeniden Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen İrfan Mutluay`a destek açıklamasında bulundu. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant, "İrfan Mutluay şuanda klasik anlamda devlet memuru değildir. Çanakkale Belediyesinin Siyasi Başkan Yardımcısıdır. 657 sayılı devlet memurları yasasına göre açığa alınması; gerekçelere bakıldığında yasal değildir. İrfan Mutluay 30 yılı aşkın bir süre ilimizdeki kamu kurumlarında görevini titizlikle yerine getiren örnek bir kamu görevlisidir. Ayrıca sivil toplum örgütlerinde, sendikalarda görev üstlenmiştir" dedi.
 
"Kazdağlarındaki vahşi madenciliğe karşı durdu"
Nalbant, geçtiğimiz dönemlerde Mutluay`ın Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesinin yönetiminde bulunduğunu ve oda yöneticisi olarak da hem Çanakkale`ye değerli katkılar sunduğunu dile getirerek, "Bölgemizde yaşanan çevre felaketlerine Kazdağlarındaki vahşi madenciliğe, bölgede kurulmak istenen kömürlü termik santrallere, tarım topraklarının amaç dışında kullanılmasına karşı mücadelede sorumluluk almıştır. Özellikle Kazdağlarında yürütülen ve 150 bin kişinin katıldığı dünyanın her yerinden ses getiren dünyanın en büyük çevre direnişi olan Su ve Vicdan nöbetinde çok değerli katkıları olmuştur. Belediye Siyasi Başkan Yardımcısı olarak da Çanakkale`de yaşayanların dikkatini çeken takdirini kazanan hizmetlerin de içinde yer almıştır" dedi.
"Meslektaşımız Çanakkale`deki hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir"
Mutluay`ın görevden alınmasının ardından Cumhuriyet Meydanı`nda konu ile ilgili destek açıklaması yapıldığını hatırlatan Nalbant, "Bu açıklama son yılların en kalabalık, en canlı açıklamasıydı. 2 binden fazla oda, dernek, kooperatif, sivil toplum örgütü, muhtar ve hemen her partiden yurttaşların katıldığı basın açıklamasıydı. Çok kişinin de toplantıya katılamayıp telefonla, mesajla destek ilettiklerini biliyoruz. Söz konusu basın açıklamasına Çanakkale Milletvekillerinden maalesef katılım olmamıştır. Bu konu bizim dikkatimizden kaçmadığı gibi toplumun büyük bölümü tarafından da hoş karşılanmamıştır. Desteğini göstermeyenler açısından talihsizliktir. Mehmet İrfan Mutluay, Çanakkale Belediye Başkanının yetkisini yerinde kullanarak göreve başlamıştır. Meslektaşımız Çanakkale`deki hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Buradan Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan`a çok teşekkür ediyoruz. Meslektaşımız İrfan Mutluay`a da yeniden hayırlı olsun diyor, başarılarının devamını diliyoruz" diye sözlerini bitirdi.
(Damla Yeltekin) 
Paylaş