Çanakkale'ye beyaz örtü...

378
Çanakkale`de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde daha fazla hissediliyor. İl genelinde sabah saatlerinde başlayan yağış, Bayramiç, Ezine, Çan, Biga ve Yenice ilçelerinde etkili olurken, yağışın etkili olduğu bölgelerde İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri de muhtemel aksaklıkları gidermek için teyakkuza geçti.
 
Çanakkale Belediyesi`nden duyuru 
Çanakkale Belediyesi`nin duyurusunda "Kentimizi etkisi altına alan karlı ve soğuk hava koşulları nedeniyle kar ve buzlanma olayına karşı belediyemizce gerekli önlemler alınmış olup ekiplerimiz 7-24 teyakkuz halindedir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle sokakta zor durumda olduğunu düşündüğünüz vatandaşlarımız ve can dostlarımız için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.
 
Çanakkale Valiliği uyardı 
Çanakkale Valiliği de Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen uyarı üzerine kentin doğusunda kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik şubesi ekipleri ise daha önceden sıkıntı yaşanan bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları konusunda çalışma başlattı.
 
Eğitime ara verildi 
Çanakkale`de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle önceki gün ilk olarak taşımalı eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Ardından da Valilikten "Çanakkale`de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın (dün) ara verildi" açıklaması geldi. Çanakkale Valiliği açıklamasında; "Valilikten yapılan açıklamada, alınan son meteorolojik verilerin değerlendirildiği, buna göre olumsuz hava koşullarının etkisini artırmasının beklendiğinden, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, Müftülüğe bağlı Kur`an kurslarında ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde yarın (6 Şubat) eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, il genelinde hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
Çanakkale-Kilitbahir feribot seferleri kar yağışı nedeniyle durduruldu
Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferleri dün sabah saatlerinde, kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine durduruldu. Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ`den yapılan açıklamaya göre, Çanakkale-Kilitbahir ve Kilitbahir-Çanakkale arasındaki seferler, kar yağışına bağlı olarak görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle geçici olarak iptal edildi. Açıklamada, görüş mesafesinin artmasının ardından seferlerin normale döneceği belirtildi
 
Çanakkale Boğazı transit gemilere kapatıldı
Çanakkale Boğazı kar yağışı nedeniyle dün sabah saatlerinde çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Sabaha karşı etkisini artıran kar yağışı, denizdeki görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünce, kuzey ve güneyden girecek gemilerin kaptanları telsizle uyarılarak, boğazın çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldığı duyuruldu. Yağışın azalmasının ardından boğaz trafiğinin normale döneceği belirtildi. Yerel feribot seferleri ise sürdü. 
 
Çanakkale Belediyesi küreme ve tuzlama çalışmalarına ara vermedi 
"Ekiplerimiz Hazır..." diyen Çanakkale Belediyesi, "Olumsuz hava koşullarına karşı kar küreme ve tuzlama çalışmaları için tüm ekip ve araçlarımız ile hazırız..." açıklamasını paylaşırken, belediye ekipleri kentin çeşitli noktalarında çalışmalarını sürdürdü.
(AA-Duygu Yılmaz-Nevin Yüksel) 
Paylaş