Çanakkale'nin yağmurla imtihanı!

724
Çanakkale merkez ve Ezine`de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ezine ilçe merkezi ve bazı köylerde etkili olan sağanak büyük su birikintileri oluşturdu. Sağanakla birlikte etkili olan fırtına nedeniyle bazı ağaç dalları kırılırken sürücüler de zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Sanayi sitesinde oluşan yağmur suyu belediye ekiplerince çekilerek temizlendi. Sanayi sitesinde oluşan yağmur suyu belediye ekiplerince çekilerek temizlendi.
 
Ezine Belediyesi ekipleri ilçede olumsuzluk yaşanması için çalışma başlattı.
Afet Kurulu toplandı 
Çanakkale ili genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınan tedbirlerin değerlendirildiği İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı önceki gün Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve Afet ve Acil Durum Koordinasyon kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda; kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı alınan tedbirler değerlendirildi.
 
Vali Aktaş`tan hassasiyet talimatı!
Tüm kamu kurum ve kuruluşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı koordinasyon içerisinde çalışmalarını belirten Vali İlhami Aktaş, Çanakkale ili genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalarda kamu ve kuruluşlarının hassasiyet göstermesi talimatını verdi. Vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirten Vali İlhami Aktaş, Vatandaşlarımızın olumsuz hava koşulları nedeniyle sosyal medya ve anoslardan yapılan uyarılara uymalarının önemine dikkat çekerek, devletin tüm birimleriyle milletin hizmetinde olduğunu belirtti. Toplantı, olumsuz hava koşullarında meydana gelebilecek her türlü olay karşısında uygulamaya konulacak olan planlamaların görüşülmesiyle sona erdi. 
Engelli ve hamile personele izin verildi 
Beklenen sağanak nedeniyle hamile ve engelli personele idari izin verildi. Çanakkale ve bölgesinde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personeller dün, bir gün idari izinli sayıldı. Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği hatırlatıldı. Açıklamada, yağış nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin dün (Perşembe), bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
Çanakkale Belediyesi sahadaydı 
Çanakkale Belediyesi ekipleri tarafından yağış öncesi ve esnasında gerçekleştirilen çalışmalar hız kesmeden devam etti. Çanakkale Belediyesi`nden yapılan açıklamada, "Kentte etkili olan sağanak yağış uyarılarına karşı ekiplerimiz 7/24 teyakkuz halinde" denilirken, Çanakkale Belediyesi ekipleri, yağmursuyu akışının sorunsuz bir biçimde sağlanarak yollarda birikme yapmaması için mazgal ve yağmursuyu hatlarında yoğun çaba sarf ettiler. 
Başkan Yüksel, çalışmalara katıldı 
Ezine ilçesinde yaşanan aşırı yağış ve olumsuz hava şartlarına karşı, Ezine Belediyesi ekipleri sahadaydı. Yoğun çalışmalarla ilçe sakinlerinin mağdur olmaması için mücadele veren ekipler, aşırı yağışın yarattığı mağduriyeti en aza indirmeye çalıştı. Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel de yağış sırasında inceleme ve denetimlerde bulundu. Başkan Yüksel, sahada ekipleri ile birlikte çalışmalara katıldı.
(AA-Atilla Akın-Nevin Yüksel) 
Paylaş