havadurum

Çanakkaleliler sandık başına gitti

Cumhurbaşkanlığı için Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale`de de vatandaşlar sandık başına gitti. Heyecansız başlayan seçimler, oy kullanma gününde de heyecansız geçti...

448
 
 
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez halkın oy kullanarak belirleyeceği 12`inci Cumhurbaşkanı için ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale`de de vatandaşlar sandık başına gitti. Dün sabah saat 08.00’de başlayan seçimler 17.00’de sona erdi. Çanakkale merkez ilçe seçim çevresinde çok sayıda okulda ve üniversite kampüslerinde kullanılan oylar ile kent halkı tercihi yaptı. Türkiye genelinde 52 milyon 894 bin 115 kayıtlı seçmenin oy kullanması beklenirken, Çanakkale`de bu rakamın 70 binin üzerine çıkması bekleniyor. Son yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde 73 binin üzerinde oy kullanılmıştı.
 
 
Oy kullanma işlemi rahat geçti
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için dün sandık başına gidildi. Çanakkale`de bir seçim yoğunluğu yaşanmadı. Özellikle yerel ve genel seçimlerde yaşanan uzun kuyruklar bu kez görülmedi. Tek pusulalı seçim olması sebebiyle gözle görülür bir kalabalık gerçekleşmedi. Ancak sandık görevlilerinden edinilen bilgiye göre katılımın yüksek olduğu öğrenildi.
 
 
Tatiller yarıda kesildi
Cumhurbaşkanlığı için tatillerini yarıda kesen vatandaşlar, hem kente döndü, hem de yolu kentten geçenler hafta sonu hareketliliği yarattı. Cuma ve Cumartesi akşamları Çanakkale İskelesi’nde, seçim yoğunluğu vardı. Cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak olan vatandaşlar şehir içinde araç kuyruğu oluşturdu.
Paylaş