havadurum

Çanakkaleliler Cumhuriyet için sokaklara döküldü...

Çanakkale`de Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanırken, binlerce vatandaşın akın ettiği fener alayında Cumhuriyete sahip çıkıldı. Sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, Yat Limanı`nda gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterini izledi. Kutlamalar kapsamında sahne alan Türk müziğinin sevilen seslerinden Leman Sam, binlerce Çanakkaleliye unutulmaz bir gece yaşattı.

797
Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü Çanakkale`de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyon yoğun ilgi gördü. Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi Cumhuriyet resepsiyonunda bir araya geldi.
 
 
Fener alayında Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet Bayramı coşkusu, dün akşam saatlerinde Çanakkale Belediyesi`nin organizasyonuyla düzenlenen etkinliklerle birlikte doruğa çıktı. Akşam saatlerinde ilk olarak binlerce vatandaşın katılımıyla Fener Alayı etkinliği gerçekleşti. Cumhuriyet Bayramı öncesinde bayraklarla ve Atatürk posterleriyle renklendirilen kent sokaklarından binlerce vatandaşın meşaleler, bayraklar ve pankartlar eşliğinde geçişi, bayram coşkusuna ayrı bir renk kattı. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve binlerce Çanakkaleli fener alayına büyük ilgi gösterdi. Pek çok kentli, evlerinin balkonlarından bu coşkuya katkı verirken, yürüyüş sırasında kordonboyu söylenen marşlar ve sloganlar ile yankılandı.
 
 
Boğazda muhteşem gösteri
Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen havai fişek gösterisi ise gökyüzünü aydınlattı. Kordonboyunda bulunan vatandaşlar, havai fişek gösterisini büyük ilgiyle izlerken, çoğu vatandaş ise bu anı fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Çanakkale Boğazı, muhteşem havai fişek gösterisiyle rengarenk oldu. Cumhuriyet Meydanı`ndan başlayarak, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Yat Limanına kadar devam eden Fener Alayının sonunda ise, Yat Limanı`nda gerçekleştirilen Havai Fişek gösterisi büyük beğeni topladı. Kordonboyunu dolduran muhteşem kalabalık, bu renkli gösteriyi büyük beğeni ile izledi.
 
 
Işık gösterisi hayran bıraktı
Çanakkale Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 90. yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler, Saat Kulesi`ndeki ışık gösterisi ile devam etti. Tarihi Saat Kulesi üzerinde gerçekleşen ışık gösterisi, vatandaşlardan tam not aldı. Büyük beğeni toplayan gösteride, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün görüntüleri de vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.
 
 
Leman Sam rüzgarı
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Leman Sam rüzgarı esti. Çanakkale Belediyesi`nin organizasyonuyla birlikte dolu dolu geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının finali ise, Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen Leman Sam konseri ile gerçekleşti. Türk müziğinin sevilen seslerinden Leman Sam, binlerce Çanakkaleliyle hep bir ağızdan şarkılar söyledi. Konseri sırasında Çanakkale`de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten ünlü sanatçı Sam, yaklaşık iki saat boyunca sahnede kaldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konser sonunda Leman Sam`a çiçek takdim etti.
Paylaş