Çanakkale'den bir lezzet; Priamos

Büyük Truva Oteli'nde yeni konseptle açılan Priamos Restoran, hizmet vermeye başladı. İsmini Büyük Truva'nın cömert kralı Priamos'tan alan restoran, Çanakkale'nin yöresel lezzetleri ve deniz manzarasıyla vatandaşlara şölen sofrası sunuyor.

1971

Çanakkale`nin yöresel lezzetlerini müşteriyle buluşturan işletme, alanında uzman kişilerle birlikte çalışarak her lezzette uzman olma konusunda iddialı bir anlayış sürüyor. Farklı meze çeşitleri ve yöresel lezzetleriyle Çanakkale ile buluşan Priamos, kente eşsiz bir yemek anlayışı sürüyor. Priamos`ta çalışan Şef Eyüp Kemal Sevinç "Büyük Truva Oteli`nde hatırası olmayan yoktur diye düşünüyorum. Kiminin sünnet düğünü, kiminin nişanı, kiminin balayı gecesi burada geçiyor. Ben uzun yıllardır buradayım" diyerek her insanın burada bir anısı olduğunu ve bu yüzden tercih edildiğinden bahsetti.

Bölgenin coğrafi koşulları ve lezzet birleşiyor
Çanakkale`de faaliyete yeni geçen işletmede yöreselliğin ve geleneksel tatların önemli olduğunun üzerinde duran Şef Eyüp Kemal Sevinç, restoranın isminin Çanakkale tarihinde de yer aldığından bahsetti. Restoranın değişme sürecine de değinen Sevinç "Bir işbirliğine başladık. İlk önce restoranımızın yüzünü değiştirmekle başladık. Otelimiz burasının geleneksel bir yüzü. Herkesin burada bir hatırası var. Otelimiz bünyesi içerisinde yeni bir restoran oluşturmaya karar verdik. Uzun uğraşlar sonucunda Ufuk Bey`in de büyük katkılarıyla Truva`nın son kralı Priamos`u restoranımızın ismi olarak belirledik. Belirlerken de aslında bölgenin coğrafi koşulları ve tarihiyle de birleştirerek restoranımızın da isminin Priamos olmasında karar kıldık" dedi.

"İçerik olarak coğrafya bizim için önem taşıyor"
Restoran menüsünü oluştururken Çanakkale`nin konseptinde olmasına özen gösterdiklerini ve menünün de buna göre şekillendiğini ifade eden Şef Eyüp Kemal Sevinç "İçerik olarak, coğrafya bizim için çok önemli. Aslında bütün Dünya`da son on yıldır gastronomi gelenekselleşmeye başladı. Biz de buradan yola çıkarak kendi coğrafyamızda bulunan üreticilerle iletişime geçtik. En son burada yapılan tohum takas şenliğinde bayağı ziyaretlerimiz oldu. Biz çevremizde bulunan kooperatifte bulunanları menümüzde değerlendirmeye karar verdik. Özellikle kahvaltı menümüzde bulunan birçok ürünü çevremizde bulunan üreticilerden alıyoruz. Gün içerisinde dünya mutfaklarından lezzetler de sunmaya karar verdik. Hem şarapla hem birayla eşlik edecek yemekler belirledik. Akşam menümüz yine Çanakkale`nin coğrafyasında yetişen ürünleri kullanarak güzel bir meze seçkisi hazırladık. Burada belirlemiş olduğumuz konseptte ustalarımızla iş birliği yaparak herkes uzman olduğu konuda hizmet veriyor. Yerel ürünlere ağırlık veriyoruz. Konseptimiz bu" diyerek işletmede yerel ürünlerin kullandığını ve kadın kooperatifleriyle, yerel üreticilerle sürekli iletişim halinde kalacaklarından bahsetti.

Ayrıca Şef Eyüp Kemal Sevinç, sosyal medya hesapları üzerinden düzenlenen çekilişe de vatandaşların mutlaka katılmaları gerektiğinin üzerinde dururken çekilişin sonunda iki ailenin işletmede misafir edileceğinin bilgisini verdi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş