Çanakkale'de seçim günü

908

13`üncü Cumhurbaşkanlığı ve 28`inci Dönem Milletvekilliği seçimleri, dün tüm Türkiye`de olduğu gibi Çanakkale`de de gerçekleştirildi. Yurttaşlar, sandık başına giderek, 13`üncü Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği genel seçimleri için iradelerini sandığa yansıttı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan`ın yarıştığı seçim heyecanı, dün gün boyu doruktaydı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce`nin adaylıktan çekildiği 2023 seçimleri, yoğunluğu ve heyecanıyla gerçekleştirildi.

Adaylar oylarını kullandı
Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, memleketi Lapseki`de oy kullanırken, İyi Parti 1`inci Milletvekili adayı Rıdvan Uz, Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu`nda sandık başına gitti. CHP 1`inci sıra adayı İsmet Güneşhan, 18 Mart İlkokulu`nda oyunu kullanırken, aynı okulda Ak Parti 1`inci sıra adayı Ayhan Gider de oy kullanma işlemeni gerçekleştirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Partili Jülide İskenderoğlu, İyi Partili Cengiz Yalçın, TİP adayı Ayfer Göl, Çanakkale Belediyesi Grup Başkanvekili Erdal Gezen de sandık başında oylarını kullandılar. Adaylar ve siyasi isimler, oy kullandıkları okullardaki sandık kurullarına ve vatandaşlara demokratik bir seçim ortamı dilediler.

CHP`li Muharrem Erkek Genel Merkez`de görev başındaydı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kılıçdaroğlu`nun bakan ekibinde bulunan Avukat Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi`nde seçim takip merkezinin başında görevdeydi. Ankara`da oyunu kullanan Erkek, "Değerli meslektaşlarımla birlikte Genel Merkezimizde süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

İhtiyaç sahibi seçmenler ambulans ile sandığa götürüldü
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda seçmeni ambulans ile sandık başına götürdü. Hem hastanede, hem de evde tedavi altında bulunan hastalar, yaşlılar oy kullanma işlemlerini İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile gerçekleştirdi.

Sandıklarda seçimler heyecanla beklendiOy kullanma işleminin ardından vatandaşlar, sandıklarının kapanmasından sonra seçimleri yakından takip etti. Oy kullandıkları sandıklarda oy sayma işlemlerini izleyen vatandaşlar, sayım görevlilerini dikkatle ve heyecanlı izledi.
(Damla Yeltekin-Nevin Yüksel-Duygu Yılmaz)

Paylaş