Çanakkale'de "Geleneksel" Tıp!

3234

 Çanakkale Devlet Hastanesi ek binada yapılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) açıldı. Resmi açılışı dün yapılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nde tedaviler devam ediyor. Açılışa, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali ve Dr. Süleyman Yeyen katıldı. Proloterapi ve Akupunktur tedavisinin uygulandığı ünitede tedavi gören Hasta Gökhan Uğulu ve Çisem Uğulu çifti, açılış öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tedaviden çok memnun kaldıklarını belirten Uğulu çifti, gördükleri tedavinin ardından eski yaşamlarına yeniden kavuştuklarını söylediler. 

 
“Eski yaşamıma yeniden kavuştum”
Hasta Gökhan Uğulu; “Belimde oluşan bir kırık neticesinde uzun yıllar tedavi gördüm. Sonra bu üniteden haberdar oldum, tedavi sürecim başladı. Bel ağrılarımı unuttum, eski yaşamıma kavuştum. Yıllar sonra arkadaşlarımla halı sahada maç yapabildim” dedi. 
 
“Proloterapiye başladığımdan beri tüm şikâyetlerim bitti”
Hasta Çisem Uğulu; “ Ben de eşim gibi bel ağrılarından şikâyetçiydim. Ayrıca menüsküsüm ve boyun fıtığım da var. Ama Proloterapiye başladığımdan beri tüm şikâyetlerim bitti, hatta artık migren ataklarım da azaldı” dedi. 
 
“Aylık 21 ve 45 günden süreyle tedavilerimizi uyguluyoruz”
Açılış öncesi bölüm ve tedaviler hakkında bilgilendirmede bulunan Dr. Süleyman Yeyen; “Biz burada proloterapi tedavisi ile hastanın kendi kendini iyileştirme sürecine destek oluyoruz.  İğneli bir uygulama olduğu için hastalar acı çekeceğini düşünüyor ama bu çok da acı veren bir işlem değil. Bunlar doğal ve etkin yöntemlerdir. Sonuçlarını olumlu geliyoruz. Hasta bize geldiğinde ön değerlendirme yapıyoruz. Hasta bir takım tetkiklerden geçiyor. Her hastayı bu tedaviye alamıyoruz. Zaten ağrı tedavilerinde hiçbir hekimin görmediği hastayı kabul edemiyoruz. Ön tahlillerle hastanın muayenesini yaptıktan sonra tedaviye geçiyoruz. Aylık 21 günden, 45 günden fazla olmamak kaydıyla belirli seanslarla tedavilerimizi uyguluyoruz” dedi. 
 
“Bu uygulama alternatif tıp değildir”
İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı; “Bu ünitede uyguladığımız yöntemler hastanın tedavi sürecinin beraberinde ya da sonrasında uygulanan yöntemlerdir. Asla alternatif tıp değildir, bu ifadeyi kabul etmiyoruz. Bu geleneksel ve tamamlayıcı tıptır” dedi.  Başhekim Ufuk Tali; “Burası zaten tedaviye devam eden bir üniteydi. Şuan itibari ile akupunktur ve proloterapi hizmetleri veriliyor. Önümüzdeki süreçte sülük tedavisi, ozon ve hacamat tedavisi de aktif hale gelecek” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş