havadurum

Çanakkale ziyaretçilerle doldu taştı

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale, geçtiğimiz haftasonu ziyaretçilerle dolup taştı.

469
Gelibolu Yarımadası`nda bulunan şehitlikleri ziyaret etmek için yurdun dört bir yanından vatandaş Çanakkale`ye akın etti. Otobüslerle kentte gelen ziyaretçiler önce şehir merkezinde yer alan Aynalı Çarşı başta olmak üzere Çimenlik Kalesi, kordonboyunda bulunan Truva Atı, Troia Antik Kenti`ni rehberler eşliğinde gezdi.
Esnaf bayram etti
Kent merkezinde tarihi yerleri ziyaret eden vatandaşlar, Aynalı Çarşı da hediyelik eşyalardan da almayı ihmal etmedi. Tıklım tıklım olan Aynalı Çarşı`nın esnafı da artan satışlar nedeniyle memnun kaldı. Gelibolu Yarımadası`nda bulunan şehitliklere gitmeden önce yemek molası da veren ziyaretçilerin kentteki lokantaları da doldurması dikkat çekti.
Duygu dolu anlar yaşadılar
Kentin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin son durağı ise Gelibolu Yarımadası oldu. İskeleden feribotlar ile Gelibolu Yarımadası`nda geçen ziyaretçiler, burada yer alan şehitlikleri gezdi. Şehitler Abidesi başta olmak üzere bir çok şehitliğe giden ziyaretçiler, bir yandan ziyaret ettikleri yerlerde hatıra fotoğrafı çektirirken, diğer yandan ise duygu dolu anlar yaşadılar.
Paylaş