"Çanakkale" uçağı göklerde..

710

 Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen “2018 Troya Yılı” kapsamında filosunda bulunan A321 tipi uçağı Troya teması ile giydirerek göklere uçuruyor. Dünyada 121 ülkeye sefer düzenleyen Türk Hava Yolları “Troya Yılı” tanıtımına özel giydirmeli uçağına “Çanakkale” ismini verecek. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın katılımıyla, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yeni hangarında düzenlenen lansmanda uçağın yapacağı seferlerle bölgenin bilinirliğine ilâve katkı sağlayacağı ifade edildi. Tanıtım toplantısına katılan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, burada yaptığı konuşmasında; “Bayrak taşıyıcı havayolu olarak ülkemiz ve değerlerimizin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Tarihi, M.Ö. 3000’lere dayanan Troya, Anadolu’nun destanlara konu olmuş, eşsiz medeniyetlerinden biridir. Troya temalı uçağımız, sefer yaptığı noktalarda bu eşsiz bölgenin tanıtımına katkı sağlayacak” dedi.

 
“Troya’nın tanıtımına katkı sağlayacak”
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, lansman toplantısındaki konuşmasında; “1998 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Troya, dünyanın en önemli antik yapılarından birisi olma özelliğine sahip. Üzerinde yaşadığımız bu benzersiz coğrafyanın en köklü yapı taşlarından birini teşkil eden bu görkemli arkeolojik değerin muhafazası, günümüze kadar ne denli titizlikle sağlandıysa, bundan sonra da yine bizlerin ve gelecek nesillerimizin bilinçli yaklaşımıyla devam edecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2018 yılını, “Troya Yılı” ilân etmesi nedeniyle bir uçağını Troya temasıyla giydiren ve böylelikle bu uçağın ulaştığı her noktada Troya’nın ve ülkemizin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacak olan Türk Hava Yolları’na, daima sergilediği milli duruş için teşekkürü borç biliyorum” dedi.  

“Uçağın ismi Çanakkale olacak”
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “2018 Troya Yılı sebebi ile ‘Çanakkale’ ismini vereceğimiz bir A321 uçağımızı Troya görseli ile giydirdik. Airbus 330-300 uçağımızı da Troya görseli ile giydireceğiz” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş