havadurum

Çanakkale Turizm Paneli Cumhuriyetin 100. Yılında Gerçekleştirildi! "Turizm Sizi Dünyaya Açar"

Çanakkale'nin turizmde ikinci yüzyıla hazırlanışı, ÇOMÜ tarafından düzenlenen panelde masaya yatırıldı. Kültür ve Turizm Çanakkale İl Müdürü Murat Yılmaz, "Turizm sizi dünyaya açar" dedi.

1269

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen Çanakkale ve Turizm Paneli, Cumhuriyetimizin 100. yılında turizm sektörünün geleceğini tartışmak üzere bir araya geldi. Panelde, Çanakkale'nin turizm potansiyeli, gastronomisi, tarih turizmi, dijital tanıtımı ve sektörün sorunları ele alındı. Panele, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, turizm sektörünün önde gelenleri, ÇOMÜ'lü akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Turizm sizi dünyaya açar"

Panelin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Çanakkale İl Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale'nin turizmde ikinci yüzyılına hazır olduğunu belirtti. Yılmaz, "En dinamik sektörlerden biri olan turizm sektörü, yaşadığınız coğrafyaya yönelik faaliyet göstermez. Sizi dünyaya açar. Sizleri geleceğe en güzel şekilde hazırlamak istiyoruz. Sahada turizme yönelik yapılan her gelişmeyi mutlaka takip edin.

"Gastronomiye de alan ayrılmalı"

Çanakkale'nin 56 köyünü gezerek gastronomiye dair bir kitap hazırladık. Arkadaşlarımızdan ricamız, tanıtım konusunda gastronomiye de alan ayırmaları. Çanakkale'de zeytincilik ve bağcılık bizim iki altın madalyamız" dedi. Yılmaz, Çanakkale'nin gastronomi, zeytincilik, bağcılık, Kaz Dağları, deniz, kum, doğa ve tarih gibi zenginliklerine değinerek, bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, ayrıca Çanakkale'de yürütülen 10 arkeolojik kazımın da tarih turizmine katkı sağladığını söyledi.

"Turizm için çalıştay düzenleyeceğiz"

Panelde konuşan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise, Cumhuriyetimizin 100. yılını Çanakkale'nin her bir köşesinde coşkuyla kutladıklarını ifade etti. Köksal, "Çanakkale ve Turizm Panelimizin, 2. Yüzyılımızın ilk paneli olması önem taşıyor. Panelde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Köksal, ÇOMÜ olarak Çanakkale'nin çeşitli sorunlarıyla ilgili etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Bir sonraki etkinliğimiz de, Çanakkale'nin turizm faaliyetlerini, ilgili tüm paydaşlarımızla beraber her yönüyle ele alacağımız bir çalıştay olacak. Birikimle ilerleyecek olan bu alanda, güzel eserler bırakılması gerekiyor. Panelimizin ve düzenleyeceğimiz çalıştayın da turizm sektörüne katkı sağlayacağından eminim" diye konuştu.

Turizm sektörünün önde gelenleri panelde yer aldı

Başkanlığını; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Boz'un yaptığı oturumda; Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Başdanışmanı Ahmet Çelik, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün Gökser, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Çanakkale - Balıkesir Bölge Kurulu Başkanı Fatih Ergün, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Çanakkale Belediyesi "İlk Dijital 100" Proje Koordinatörü Tuğçe Civelek söz aldı. Panelistler; Çanakkale'nin turizm potansiyelini arttırmanın yollarını, sorun ve çözüm önerilerini paylaştı. Panel, panelistlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş