havadurum

Çanakkale temsilcileri Dijital Vatandaşlık Eğitimine katıldı

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye'de Dijital Vatandaşlık Eğitimi projesine aktif katılımda bulundu.

928

Türkiye'de Dijital Vatandaşlık Eğitimi projesi, Ankara'da Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları'nın katılımıyla resmi açılışını yaparak başladı. Bu önemli projenin bir parçası olarak Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri de eğitimlere katıldı.

Yabancı misyon temsilcilerinin de yer aldığı bu eğitimler, Yatay Destek Programı III (HF-III) çerçevesinde Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin ortak finansmanıyla gerçekleştiriliyor. Projede, 7 pilot ildeki 14 pilot okulun öğretmenleri ve yöneticilerinin yanı sıra kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası katılımcılar da bulunuyor.

Bu proje kapsamında Aydın, Burdur, Çanakkale, Kars, Mardin, Sinop ve Yozgat illerinde gerçekleştirilecek eğitimler, dijital vatandaşlık eğitimi aracılığıyla öğrencilerin çevrim içi mevcudiyetlerini, haklarını ve sorumluluklarını güçlendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda okullarda insan hakları, temel özgürlükler ve demokrasi kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje eğitimlerine Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bilal Bilen, Cevatpaşa Ortaokulu Müdürü Elif Güler, Atatürk Ortaokulu Müdürü Rıza Türker, AR-GE Birimi Koordinatör Öğretmen Yonca İnce, Atatürk Ortaokulu Öğretmenleri Özge Akyüz, İlkay Kalkavan Cevatpaşa Ortaokulu Öğretmenleri Aslı Aksa ve Erol Güvenç katıldı.

(Erhan Taylan)

Paylaş