Çanakkale ve ilçelerinde tarımsal faaliyetlerin gelişmesine önemli katkı sağlayan su yapılarının artışı, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün çabalarıyla sağlanıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Çanakkale ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çalışmaları devam eden Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı’nın tamamlanması sonucu barajda depolanacak su ile 9 bin 380 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.
Barajın ulaşım yollarının yüzde 70’ inin, dipsavak yapısının bitirildiğini ve gövde dolgu imalatının da yüzde 40`ının tamamlanarak barajın tüm ünitelerinin yüzde 41’inin tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Balta; barajın kalan dolusavak ve vana odası ünitelerinin de inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Balta ayrıca, temelden yüksekliği a39,30 metre ve su depolama kapasitesi 3 milyon 825 bin metreküp olan Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı’nın tamamlanması ile 2024 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 70 milyon 350 bin TL katkı sağlaması hedeflendiğini kaydetti.
(DAMLA YELTEKİN)