Çanakkale tanıtım atağında

Çanakkale, turizm değerlerini tanıtmak üzere uluslararası fuarlara katılım sağlayarak tanıtım çalışmaları kapsamında önemli adımlar atıyor. Kasım ayı içersinde Londra ve Selanik de düzenlenen fuarlara katılım sağlandı. Ayrıca ,”Türkmen ressamların fırçasından Çanakkale” resim projesi sonucu hazırlanan “Çanakkale sergisi” Aşkabat’ta açıldı.

385
2-25 Kasım 2012 tarihlerinde Yunanistan`ın Selanik kentinde düzenlenen "27. Philoxenia Selanik Fuarı"na İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Özcan Alarslan, Çanakkale Turistik Otelciler Derneğinden Dernek Başkanı Ali Akol, üyelerinden Aşkın Değirmenci ve Kemal Pazarbaşı, Bozcaada Turizm Derneğinden Yahya Göztepe, Nilden Bursalıoğlu katıldılar. Tanıtıcı broşür, kitapçık ve promosyonlarla gelen ziyaretçilere tanıtım çalışması yapılarak yapılan çalışmaların ilgi ve beğeni ile karşılandığı bildirildi. 05-08 Kasım 2012 tarihlerinde Londra`da düzenlenen World Travel Market (WTM) Turizm Fuarına İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar Çanakkale Valiliği adına katılım sağladı.
 
Turizm sektörü tarafından en fazla katılım sağlanan organizasyonlar arasında yer alan WTM Turizm Fuarı 188 ülkeden yaklaşık 5000 kurum / kuruluş`un katılımı ile 33. kez İngiltere`nin başkenti Londra`da gerçekleştirilmiştir. Londra`da Kültür ve Tanıtma Müşavirliği`nin başarılı organizasyonu ile 966 m2 büyüklüğündeki Türkiye standı fuardaki en büyük ülke standları arasında yer aldı. Kamu-Özel sektör işbirliğinde katılım sağlanan fuarda Türkiye Standı içerisinde Çanakkale ilinin de dahil olduğu 68 kurum/kuruluş yer aldı ve fuarı 48.000 turizm profesyoneli ziyaret etti. Fuarda Çanakkale Standını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Tolga Tüylüoğlu, Tanıtma Kültür Tanıtma Ateşe Yardımcısı Ayşegül Gürgezoğlu, Turizm Kültür İl Müdürleri, Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Zeki Can, sektör temsilcileri ziyaret ettiler. Türkiye`nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz Büyükelçilik makamında ziyaret edilerek 2015 yılı Çanakkale anma etkinlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Çanakkale sergisi beğeniye sunuldu
“Türkmen Ressamların Fırçasından Çanakkale” resim projesi sonucu hazırlanan “Çanakkale Sergisi” Aşkabat’ta açıldı. 21-25 Kasım 2012 tarihlerinde "Türkmen Ressamların Fırçasından Çanakkale" projesi dahilinde Çanakkale`de gerçekleştirilen resim çalışmalarının Türkmenistan`ın Başkenti Aşkabat`ta yapılan sergi açılışına Çanakkale İlini temsilen Vali Yardımcısı Sn. Canan Hançer Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Valilik Proje Müdürü Ali Ustabaş, Akademisyen Murat Tuna katıldı. 22 Kasım 2012 tarihinde yapılan sergi açılışını Aşkabat Büyükelçisi Şevki Müderrisoğlu yapmış, açılışta Aşkabat Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hikmet Aldıkaçtı, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ve Türkmen sanatçılarla kalabalık bir ziyaretçi topluluğu hazır bulunmuşlardır.
Paylaş