Çanakkale sular altında kaldı

Metrekareye 47.2 kilogram yağış düştüğü Çanakkale`de bazı bölgelerin yanı sıra apartmaların bodrum katları sular altında kaldı.

873
 
Kent merkezinde gün boyu aralıklarla etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları sular altında bırakırken, bir yandan belediye ekipleri oluşan su birikintilerini tahliye etmeye çalıştı diğer yandan bodrum katlarını su basan apartman sakinleri ise kendi imkanlarıyla suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti. Etkili olan kuvvetli yağış kent yaşamını olumsuz yönde etkiledi. Demircioğlu Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Balıkesir Caddesi ve İnönü Caddesi başta olmak üzere kentte bir çok cadde ve sokağı su bastı. Suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf eden belediye ekipleri, tıkanan logarların açmaya çalıştı.
 
 
Site sakinleri mağdur
Sağanak yağış nedeniyle site sakinleri de zor anlar yaşadı. Etkili olan sağanak yağış apartmanların bodrum katlarını da sular altında bıraktı. Kazan dairelerinin bulunduğu bodrum katlarında biriken sular nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, gece boyunca yoğun çaba sarf etti. Apartman önlerinde oluşan su birikintilerini tahliye etmek için kendi yöntemlerini deneyen vatandaşlar, su giderlerini açarak biriken suları tahliye etti. Öte yandan Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, metrekareye düşen 47.2 kilogram yağışın 35.3 kilogramının 20.00 ile 21.00 arasındaki 1 saatlik sürede gerçekleştiğini bildirdi.
 
Paylaş