havadurum

Çanakkale stantları göz kamaştırdı

878
22. Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin katkılarıyla, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Üniversitesi işbirliğinde ve Renkly Fuarcılık organizasyonu ile Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi`nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışı Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Bulgaristan`ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev, Yunanistan Edirne Başkonsolosu Aris Radiopoulos, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ak Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Denizbank Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale ili Oda ve Borsa başkanları ile komşu ülkelerden gelen çok sayıda davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 
Çanakkale firmaları damgasını vurdu
Çanakkale Ticaret Borsası standında Ezine Peynirciler Derneği, Borsa üyelerinden Karadane Zeytincilik, Sezers Oliva, Şengören Süt Ürünleri, H.Ö.444 Öztürkler, Doğruluk Ezine Peynirleri, Tekçe süt ürünleri, Hacıpaşa Zeytinyağları, Safiden Zeytinyağları, Darvari Zeytinyağları, Mavras Zeytinyağları ve Tatlan Helva temsilcileri yer alıyor.
 
Çanakkale Standına gelen ziyaretçileri Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Erdoğan ve Özgür Ekşi, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak ve firma temsilcileri ağırlıyor.
Üzen, "Markalarımızı sunma ve tanıtma fırsatı elde ettik"
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen fuarın açılışına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu yıl, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale illerine özgü ürünlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımına ilişkin gerçekleşen bu fuarda, bizler de Çanakkale Ticaret Borsası olarak Ezine Peynirciler Derneğimiz ve üyelerimiz ile geniş katılımla yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Markalarımızın tanıtımı adına bu fuarda da ilimiz marka ve temsilcileri ile katılım sağlayarak, ürünlerimizi, markalarımızı yerli ve yabancı ziyaretçilere sunma ve tanıtma fırsatı elde ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Coğrafi işaret tesciline büyük önem veriyoruz"
Başkan Üzen, Çanakkale`de coğrafi işaretli ürün sayısının 10`a yükseldiğini hatırlatarak, "İlimizin bu sayıyı ileriki zamanlarda daha da artırarak diğer şehirlere örnek olacağına inanıyorum. Borsa olarak yöresel ürünler ve coğrafi işaret tesciline büyük önem veriyoruz. Bu ürünlerimizin dışında Ticaret Borsası olarak Çanakkale domatesi içinde başvurumuzu yaptık. Coğrafi işaretin önemi noktasında üyelerimizi bilinçlendirmek adına titizlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu fuarlarda ürünlerimizin tanınırlığı açısından son derece önemli. Önceliğimiz ürünlerimizin ulusal ve uluslararası pazarlarda bilinir kılmaktır" diye konuştu.
"Emeği geçenlere teşekkür ediyorum"
Üzen son olarak "Fuarın gerçekleşmesini sağlayan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp beyefendilere ve Trakya Üniversitesinin Kıymetli Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve fuarda emeği geçen Üniversitemizin kıymetli hocalarına, Standımızda bizlerle beraber olan saygıdeğer üyelerimize ve Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Fuarın ilimize ve markalarımıza verimli olmasını temenni ediyorum" dedi.
Semizoğlu; "Ürünlerimizin tanıtımına her platformda destek oluyoruz"
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu fuara ilişkin, "Bu yıl 22`incisi gerçekleştirilen Edirne Tarım Hayvancılık Gıda ve Sanayi Fuarı`nda; Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale başta olmak üzere Trakya`nın Tescilli Coğrafi Ürünleri sergileniyor. Coğrafi işaret almaya hak kazanan Lapseki Şeftalisi ile beraber ilimizin Coğrafi İşaretli ürün sayısı 10`na ulaştı. İlimizin öne çıkan tarım ürünlerinin tanıtımına her platformda destek oluyoruz. ÇTSO olarak tarım ürünlerimizin ihracatına da büyük önem ve öncelik veriyoruz. İhracata hazır olan veya başlamak isteyen firmalarımız için Oda olarak yurt dışı pazarlama ve alım heyetleri düzenleyeceğiz. Göreve yeni başlayan Edirne Valimiz Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile beraber Çanakkale Heyeti olarak yetkililerle fuarda yer alan stantları ziyaret ettik. Çanakkale standında İlimizin coğrafi işaretli ürünlerini kendilerine tanıttık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin katkılarıyla, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese Yönetim Kurulu adına şükranlarımı sunuyor, tüm firmalarımıza başarılı bir fuar geçirmelerini temenni ediyorum" sözlerine yer verdi. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli Ve Çanakkale İllerinden birçok firmayı bir araya getiren fuar 29 Mayıs 2022 Pazar akşamına kadar sürecek.
(Atilla Akın)
 
 
Paylaş