havadurum

Çanakkale sandık başına gitti

969

Türkiye’nin kaderini belirleyen seçimler dün gerçekleşti. Ülkenin kilitlendiği seçimlerin oy kullanma saatlerinde, Çanakkale’de cadde ve sokaklar boş kaldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar aileleri ile birlikte oy kullanmaya giderken, Çanakkaleli siyasiler de belirlenen okullarda oylarını kullandılar.  Milletvekilleri, Milletvekili adayları ve Belediye Başkanları oylarını kullanırken, çıkacak sonucun ülkeye hayırlı olması dileklerinde bulundular. 

 
“Demokrasimiz için hayırlı olsun”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek CHP Seçim İzleme Komisyonu’nda görevli olması dolayısı ile oyunu Ankara’da kullandı. Ankara, Çankaya Kırkkonaklar Anadolu Lisesi’nde oyunu kullanan Milletvekili Erkek; “CHP Seçim İzleme ve Koordinasyon Merkezi`ndeki görevim nedeniyle oyumu Ankara, Çankaya Kırkkonaklar Anadolu Lisesi`nde 3248 No’lu sandıkta kullandım. Demokrasimiz için hayırlı olsun” dedi. 
 
“Çağdaş bir demokrasiye yönelik değişim için oy kullandık”
Sabahın erken saatlerinde eşi Hale Gökhan ile beraber Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oyunu kullanan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bugün gerçekleştirdiğimiz seçim, milletimize hayırlı olsun. Oyumuzu kullandık, görevimizi yaptık. Hem Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili hem de parlamento seçimi ile ilgili oylarımızı kullandık. Çok önemli bir seçim, aynı zamanda heyecanlı bir seçim olacak. Seçim, benim açımdan da çok heyecanlı. Çünkü ülkenin idari yapılanmasının, çağdaş bir demokrasiye yönelik değişmesi için oy kullandık. Umuyorum, Türkiye’de de hayırlısıyla bir vukuat olmadan güzel bir seçim olur. Hepimiz, demokrasimiz gereği sonuçları karşılayacağız. Hem Çanakkale’mize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanı adayları dahil seçime katılan bütün adaylara başarılar diliyorum” dedi.
 
“Türk demokrasisine katkı sağlamak hepimizin görevi”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan oyunu ailesi ile birlikte kullandı. Lapseki Hüseyin Akif Terzioğlu Lisesi’nde oyunu kullanan Milletvekili Turan; “Yaklaşık 100 yıllık Cumhuriyetimizde 1950’den bu yana çok partili hayatımızda demokratik kültürün çok gelişmiş örneklerle doldu. Son 60-70 yıldır yapılan bu çok partili seçimlerde Türkiye’de açık, şeffaf, demokratik usule uygun seçim sandığı tüm dünyaya örnek oldu. Her ne kadar zaman zaman değişik manipüleler olsa da değişik iddialar olsa da toplumumuzun tüm kesimleri, seçimlere sahip çıktı.   Sabah itibariyle tüm Çanakkale’nin köylerini ve ilçelerini takip ettik. 1. devlet görevlileri tarafından 2. her partinin sandık görevlileri tarafından oluşturulan kurullarla sağlıklı bir seçim dönemi oluşturulmuş oldu. Millet ne derse o olacak. Kim kazanır, kim kaybeder o başka bir soru ama milletin dediğine baş tacı demek, mız mız yapmadan, mazeret üretmeden, itham da bulunmadan Türk demokrasisine katkı sağlamak hepimizin görevi. En iyi kararı halkımız verecektir” dedi. 
 
“Güzel günler görmek ümidi ile”
İyi Parti Birinci sıra Milletvekili adayı Rıdvan Uz, oyunu Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu’nda kullandı. Uz; “Oyumuzu kullandık. Demokrasi çerçevesinde yapılan bir mücadele Çanakkale’mizde de devam ediyor. Çanakkale’miz her zaman demokrasinin beşiği bir kent olmuştur. Barışın, huzurun, kardeşliğin her zaman ön planda olduğu bir kent olmuştur. Bugünde hep birlikte bunu görüyoruz ve gözlemliyoruz. Bundan son derece müteşekkirim. Tüm Çanakkale’mizdeki vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi borç biliyorum. Ülkemize de hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyorum. İnşallah daha güzel günler görmek umudu ile teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
 
“Sandığınıza sahip çıkmanızı diliyorum”
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan oyunu ailesi ile birlikte Kepez, Avukat İbrahim Mutlu Anadolu Lisesi’nde kutladı. Mutan; “Oğlum Barış ve Eşim Fadime Hanım ile Oyumuzu kullandık. Sizlerin de oyunuza ve sandığınıza sahip çıkmanızı diliyor, seçimlerin Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  
 
“Atatürk Türkiye’sini İyi Parti tekrar inşa edecek”
Oyunu sabah saatlerinde Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nde kullanan İyi Parti ikinci sıra Milletvekili adayı İsmet Balkan; “24 Haziran, çok farklı bir seçim. Yani vatandaşlarımız iki tane oy kullanıyor ve 24 Haziran’ın güzel olan yanı vatandaşların beklediği liderlerin, samimi liderlerin ortaya çıkmış olması. İnsanlarımız da Cumhurbaşkanı adayı olan liderlerimizi çok sahiplendi. Göreceksiniz ki arzuladığımız Atatürk Türkiye’sini İyi Parti tekrar inşa edecek ve artık siyaseten, insanlarımızın istemediği yönlere doğru gitmemesi için büyük bir özveri ile çalışacağız” dedi.
 
“Ülkemize hayırlı olsun”
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz oyunu eş Şebnem Öz ile birlikte memleketi Çan’da kullandı. Öz;  “Oyumuzu kullandık. Çanakkale’mize Ülkemize Hayırlı olsun” dedi.  
(Eren Aşnaz - Baykal Sağlam)
Paylaş