havadurum

Çanakkale sandık başına gitti

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale`de de seçmenler sandık başına gitti. Sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya başlayan seçmenler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için tercihlerini yaptılar. Gözler ise, hem adayların hem de yerel yöneticilerin üzerindeydi.

658
 
 
Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale`de de 2015 Genel Seçimlerinde 25`inci Dönem Milletvekilliği için yurttaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına gittiler. Çanakkale genelinde bin 500`e yakın sandıkta toplam 400 bine yakın seçmenin oy kullanması bekleniyor. Saban saat 08:00`da başlayan oy kullanma işlemi, saat 17`ye kadar sürdü. Sabahın erken saatlerinde sandıklarına giderek oy kullanmaya başlayan Çanakkaleliler, kendilerine 4 yıllığına yönetecek hükümet ve kenti Ankara`da, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde temsil edecek milletvekillerini seçmek için tercihlerini yaptılar.
 
 
“Sandıktan ne çıkarsa çıksın kabul etmeliyiz”
Endüstri Meslek Lisesi`nde oy kullanan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sandık başına eşi Hale Gökhan ile birlikte geldi. Oy kullanma işlemi öncesi sandık görevlileri ve okulda görevli polisler ile selamlaşan, `kolay gelsin` diyen Başkan Gökhan, oy kullanma işleminin ardından ise çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu. “Vatandaşlık görevimizi yaptık” diyen Başkan Gökhan, “İnşallah Türkiye barış ve huzur içerisinde bir seçim geçirir. Bazı üzücü olaylar yaşadık son günlerde. İnşallah onların tekrarı olmaz. Demokrasiye inanmamız lazım. Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın bunu kabul etmemiz gerekir. Diğer oy vermemişleri yok varsaymak demokrasilere yakışmaz. Onun için bu noktada ülkemizin seçimi başarıyla geçirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
“Milletin iradesi tecelli ediyor”
CHP Çanakkale 1`inci sıra milletvekili adayı Muharrem Erkek, oyunu Sosyal Bilimler Lisesi`nde kullandı. Erkek, oy verme işlemi öncesi tüm sandık görevlilerine kolaylıklar dilerken, burada vatandaşların da ilgisi ile karşılaştı. Oy verme işlemi sonrası; “Biz yarın sabah barış ve huzur içerisinde onurlu şekilde yaşayacağımız bir ülkede uyanmak istiyoruz” diyen Erkek, “Onun için seçim sürecinde bütün seçmenlerimizi yaşanacak bir Türkiye sözü verdik. Bugün de oyumuzu kullandık. Bütün yurttaşlarımızın oylarını kullanmaları ve kullandıkları oyu takip etmeleri demokrasimiz açısından önemli. Seçimler demokrasimiz açısından çok önemli. Çünkü milletimizin iradesi tecelli ediyor” şeklinde konuştu.
 
 
CHP`li Öz, oyunu eşi ile birlikte kullandı
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale 2`nci sıra milletvekili adayı Bülent Öz ise oyunu eşi Şebnem Öz ile birlikte kullandı. “Yaşanabilir bir Türkiye için attık oylarımızı” diyen Öz, seçimin hayırlı olmasını dilerken, burada bulanan tüm görevlilere kolaylıklar diledi.
 
“Bu seçim çok önemli ve kritik”
MHP Çanakkale 1`inci sıra milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna ise, oyunu Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi`nde kullandı. 2015 genel seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Tuna, “İnşallah bu seçim Türk demokrasi tarihi için güzel bir şekilde sonuçlanır ve önemli kazanımlar sağlanır. Çünkü bu seçimin çok önemli ve kritik olduğunu düşünüyoruz. O yüzden çabamızı en üst düzeyde göstermeye gayret ettik. Bu seçimlerin Türk milletinin geleceğe daha umutla bakabilmesi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
HDP adayları oylarını “Büyük insanlık” için attılar
HDP Çanakkale 1`inci sıra Milletvekili adayı Özlem Ergun Açanal, eşi Hasan Açanal ile birlikte oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Seçimlerin büyük önemi olduğunu ifade eden Açanal, Çanakkale`de başarılı bir seçim süreci geçirildiğini ifade etti. HDP 2`nci sıra Milletvekili adayı Mihriban Şah ise, oyunu kullandıktan sonra sandıktan çıkacak sonucun barış ve kardeşlik olmasını dilediğini, yeni yaşamın herkese hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.
 
Özacar`a büyük ilgi
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, 25. Dönem Parlamentosu’nda görev yapacak milletvekillerini belirlemek üzere gerçekleştirilen Genel Seçimde oyunu Gelibolu Gazi Süleyman Paşa İlköğretim Okulu’nda kullandı. Başkan Özacar, eşi Birhan Özacar ile birlikte kullandı.
Başkan Özacar, kullandığı oyun ardından görevlilere kolaylıklar diledi ve oy vermeye gelen vatandaşlarla sohbet etti.
 
Mutan da oyunu kullandı
Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, oyunu Kepez`de kullandı. Seçimlerin Türkiye`ye ve Çanakkale`ye `hayırlı` olmasını dileyen Mutan, oyunu kullanmadan önce tüm sandık görevlileri ile tek tek el sıkışarak kolaylıklar diledi. Mutan oyunu kullandıktan sonra, `hayırlı olsun` dedi.
(Seçkin Sağlam-Tekin Bozkurt)
Paylaş