Çanakkale'nin rengi "Değişim"

CHP Çanakkale İl Kongresi ile gerçekleştirilen seçimlerde yeni İl Başkanı Levent Gürbüz oldu. Kongre sürecini ve bundan sonraki yeni yönetimin ne gibi değişikliklere gideceğine dair konuşan Gürbüz; "Çok çalıştık, çok zorlu bir süreçti ama sahadaydık ve üyelerimiz beyaz liste mavi liste mücadelesinde beyaz listeden ve değişimden yana bir irade gösterdi" dedi.

1630

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP Çanakkale İl Kongresi'nde CHP İl Başkanlığı'na Tahir Özgür Şimşek ve Levent Gürbüz adaylığını koydu. İki sandıkta gerçekleştirilen seçimlerin ardından Levent Gürbüz 364 oy, Özgür Şimşek ise 169 oy alarak, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz seçildi. Yeni yönetime ve 4-5 Kasım'da gerçekleştirilecek olan Genel Kurul'a ilişkin Çanakkale OLAY Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz; "Başarılı bir kongre süreci geçirdik. Çok geniş bir disiplin çok geniş bir kesimin desteğini aldık. Kongremizi gayet güzel bir şekilde sonuçlandırdık. Çok çalışacağız, zor bir dönem bizi bekliyor. Başaracağımıza inanıyorum" dedi.

"Çok geniş bir kesimin desteğini aldık"

CHP Çanakkale İl Kongresi'nde gerçekleştirilen seçimlerde oy çoğunluğunu alarak Çanakkale CHP İl Başkanı seçilen Levent Gürbüz; "Çok çalıştık, çok zorlu bir süreçti ama sahadaydık ve üyelerimiz beyaz liste mavi liste mücadelesinde beyaz listeden ve değişimden yana bir irade gösterdi. Bu iradenin sonucu olarak ben de adaylığımı açıkladım. Başarılı bir kongre süreci geçirdik. Çok geniş bir disiplin, çok geniş bir kesimin desteğini aldık. Kongremizi gayet güzel bir şekilde sonuçlandırdık. Çok çalışacağız, zor bir dönem bizi bekliyor. Başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Sol sosyal demokrasi çizgisine geri getirebilmek için elimizden geleni yapacağız"

4-5 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek olan Genel Kurul'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürbüz; "Cumhuriyet Halk Partisinde öncelikle önümüzde kurultay süreci var. Buradan çıkacak sonuç ile birlikte değişimi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde sol sosyal demokrasi çizgisine geri getirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Kurultaydaki tercihimizi, hep birlikte kurultay delegesi arkadaşlarımızla, Çanakkale'nin 12 delegesi ile oturup hep birlikte değerlendireceğiz ama değişimden yana olduğumuzu açıkça söyleyebilirim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Değişimi gerçekleştireceğiz" dedi.

Yeni yönetim oluştu

Levent Gürbüz'ün yönetim kurulu listesinde, Damla Akkoca, İsmail Akman, Arzu Bektaş, Necmettin Çalışkan, Ömer Çıtak, Çağrı Çinte, Efe Ege, Miray Erdil, Özgür Erkan, Kadriye Erol, Seçil Gündüz, Selen Hostalı, Ertuğrul Kaya, Gamze Kılıç, Batıkan Koç, Saim Eşref Özel, Serdar Sipahi, Yalçın Ülkü, Mücahit Vural, Selçuk Yasakçı yerini aldı.

Kurultay delegeleri belli oldu

4-5 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek kurultayda Çanakkale'yi 12 isim temsil edecek. Delegasyonda; doğal delegeler CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Parti Meclisi Üyesi Muharrem Erkek, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan olurken, kongrede seçilen delegeler ise Gelibolu İlçe Başkanı Engin Coşkun, Ayvacık İlçe Başkanı Erdem Çarıksız, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, Ezine İlçe Başkanı Özkan Mercan, Lapseki İlçe Başkanı Mehmet Selamsız ve Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun oldu.

İl Disiplin Kurulu Üyeleri seçildi

Disiplin Kurulu Üyeleri arasında; Ayşe Kiraz Baran, Mustafa Ertürk, Oğuz Ezer, Ramazan Gül, Hülya Gürbüz, Tevfik Gürel, Ömer Kaplan, Cem Özgider ve Mehmet Tutkun yer alıyor.

Paylaş