havadurum

Çanakkale'nin adayları, anket sonuçlarını mı bekliyor?

Çanakkale'de 31 Mart yerel seçimlerine yönelik hareketlilik artıyor. Bulut Araştırma Merkezi tarafından yapılan anketle seçim öncesi nabız yoklandı.

2337

31 Mart Yerel seçimlerine doğru giderken tüm Türkiye’de siyasi arena hareketliliğini koruyor. Seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala önceki dönem seçimlerinde Çanakkale’de en yüksek oy oranına sahip olan CHP ve AK Parti’nin adayları henüz netleşmedi. Her iki partinin de Çanakkale Merkez adaylarının kimler olacağı büyük merak konusu oldu. Anket çalışmaları da bu merakı arttırdı. Bulut Araştırma Merkezi, kent halkını arayarak yerel seçimler için bazı sorular yöneltti. Sorularda sırayla; Eski Umurbey Başkanı Sami Yavaş, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, Eski Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Eski AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Organize Sanayi Başkanı Fahrettin Ersoy’u tanıyıp tanımadıkları ve aday olması halinde oy verip vermeyecekleri soruldu. Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Yavaş ve Yüksel’in dışında isimlerin de yer alması dikkat çekti.

Bir diğer önemli soru ise mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın performansının 1 ile 5 arasında nasıl değerlendirildiği oldu. Ayrıca, 2023 Genel seçimlerinde kime oy verildiği, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tercih edilen aday ve bu hafta seçim olsa hangi adaya oy verilebileceği konularında da kent sakinlerine sorular yönlendirildi.(Damla Yeltekin)

Paylaş