Çanakkale mercek altında

Çevre felaketlerinin yaşandığı Kazdağları nedeniyle, Çanakkale dikkatleri üzerine topluyor. İşte bu haftasonu da, Altın arama çalışmaları-nın çevreye verdiği olumsuz etkileri araştırmak ve kamuoyunun dikkatini bu bölgeye çekmek amacıyla üç önemli meslek kuruluşlarında yer alan yöneticiler, haftasonu Çanakkale’ye gelerek hem Kazdağları’nı hem de altın arama çalışmalarını irdeleyecek.

775
Çanakkale’de pazar günü meslek kuruluşlarının yapacağı incelemelerden sonra pazartesi günü ise CHP KİT Komisyonu Çanakkale termik santrallerinde bir dizi incelemede bulunacak. Bir yandan Türk Tabipleri Birliği(TTB), Türkiye Barolar Birliği(TBB) ve Türk Mühendis ve Mimarları Odaları Birliği(TMMOB ), diğer yandan da CHP KİT Komisyonu üyelerinin Çanakkale`de incelemelerde bulunacak olması, uzun süredir hem Kazdağları hem de çevre için verilen mücadeleye önemli destek sağlayacak.
 
Çanakkale için önemli olan bu gelişmenin ardından ise bu kez Çan Termik Santrali’nin çevreye verdiği zararlar gözlemlenecek. Aralarında CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın da bulunacağı CHP KİT Komisyonu’nda yer alan 11 milletvekili 19 Kasım tarihinde Çanakkale’de olacak. İlk önce Çan’a gidecek olan CHP KİT Komisyonu heyeti, burada termik santralin çevreye verdiği zararları tespit edecek ve ekonomik anlamda da bazı incelemelerde bulunacak. Çan Termik Santrali’ne düzenlenecek olan gezinin ardından basın mensuplarına detaylı açıklamalar yapacak olan heyet, daha sonra Bandırma’ya geçerek bor madenlerini de inceleyecek.
 
Altın arama çalışmalarının çevreye verdiği olumsuz etkileri araştırmak ve kamuoyunun dikkatini bu bölgeye çekmek amacıyla üç önemli meslek kuruluşlarında yer alan yöneticiler, haftasonu Çanakkale’ye gelerek hem Kazdağları’nı hem de altın arama çalışmalarını irdeleyecek. Çanakkale’de pazar günü ise meslek kuruluşlarının yapacağı incelemelerden sonra pazartesi günü ise TBMM CHP KİT Komisyonu Çanakkale termik santrallerinde bir dizi incelemede bulunacak.
 
Konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren CHP Çanakkale Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş; “TBMM Cumhuriyet Halk Partisi Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Komisyonu Üyelerinin 18 Kasam 2012 Pazar ve 19 Kasım Pazartesi Günleri Çanakkale Çan İlçesi’ni ziyaret ederek Çan Linyit İşletmeleri Müdürlüğü’nde çeşitli incelemelerde bulunulacaktır. İnceleme sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Çan İlçe Örgütünde düzenlenecek Basan Toplantısında, ziyaretimizin amacı ve edindiğimiz izlenimler sayın basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşılacaktır. 20 Kasım 2012 Salı Günü ise CHP Milletvekilleri Kit Komisyonu Üyeleri ile CHP Balıkesir de katılımları ile Balıkesir Bandırma Bor Tesisleri ziyaret edilip, çeşitli incelemelerde bulunulacaktır. Ziyaret sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütümüzde Basın Açıklaması düzenlenerek, ziyaretimizin amacı ve edindiğimiz izlenimler sayın basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşılacaktır” dedi.
 
Çan ilçesinde bazı ziyaretlerde gerçekleştirecek olan TBMM CHP KİT Komisyonu heyetinde CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan’ın yanı sıra, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören yer alacak.
Paylaş