havadurum

Çanakkale Kültür Sanat Meclisi yeni yönetimini seçti

Çanakkale Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi, genel kurul toplantısında yeni dönem için yürütme kurulu üyelerini belirledi. Meclis Başkanı Asude Bayram, yaptıkları çalışmaları ve önerilerini paylaştı.

853

Çanakkale Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi, genel kurulda yaptığı seçimle yeni yönetim kurulunu belirledi. Meclis Başkanı Asude Bayram, kent için yaptıkları çalışmaları ve kentin gelişmesi adına sunduğu önerilerini paylaştı.

Yeni dönem yürütme kurulu üyeleri

Genel kurulda yapılan seçim sonucunda, Kültür Sanat Meclisi yürütme kurulu üyeliklerine Gül Yurun Mavinil (Başkan), Deniz Kürşad, Mehmet Ercan Yücel, Özgem Uğur ve Ahsen Başol Eren seçildi. Seçilen üyeler, kentteki kültür sanat faaliyetlerine katkı sağlamak ve geliştirmek için çalışacaklarını belirttiler.

Önemli kazanımlara değinildi

Kültür Sanat Meclisi Başkanı Asude Bayram, genel kurulda yaptığı konuşmada, görev süreleri içinde çeşitli sanatsal faaliyetler gerçekleştirdiklerini, bu faaliyetlerde farklı kuruluşların bir araya gelerek değerli çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Bayram, belediyenin sanata ulaşılabilir ve kitlesel bir etkinliğe dönüştürme uğraşları ve kamusal alanları sanatsal ortamlar olarak kullanması; Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisinin varlığı, son yıllarda sanat atölyelerinin art arda açılması ve son olarak da belediyenin kente kazandırdığı Kültür Merkezi salonu ve sergi salonlarının kent adına önemli kazanımlar olduğunu vurguladı.

Öneriler paylaşıldı

Bayram, ayrıca bir rapor halinde belediyeye sundukları “Sanat Sokağı” ve diğer önerilerini de dile getirdi. Bayram, “Kentin birçok noktasında kültürel merkezler kurulmalı, sosyal yaşam evleri bu konuda işlevselleştirilmeli, bir performans sanatları merkezi kurulmalıdır. Sanatçıların kullanabileceği, galerilerin açılabileceği mekanlar, olanaklıysa şehir merkezinde ve mahallelerde açılmalı. Kentteki kültürel ve sanatsal etkinliklerden göçmenlerin, mültecilerin ya da dezavantajlı grupların aynı ölçüde yararlanmaları sağlanmalıdır” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş