havadurum

Çanakkale Koleji öğrencilerinden anlamlı sanat projesi

Çanakkale Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşe Şişman'ın önderliğinde gerçekleştirilen projede, öğrenciler el emeğiyle hazırladıkları yağlı boya tablolarını Çanakkale Devlet Hastanesi girişinde sergileniyor.

733

Çanakkale Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşe Şişman'ın önderliğinde gerçekleştirilen anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Çanakkale Devlet Hastanesi girişinde yağlı boya tablo sergisi açıldı. Müzik resitali eşliğinde gerçekleşen açılış törenine Çanakkale Koleji Kurucu Müdürü Özgür Karakaş, Lise Müdürü Aynur İmre, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, İdari Mali Hizmetler Müdürü Erkan Can, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Yusuf Karaca, hastane yönetimi ve davetliler katıldı.

Çanakkale Koleji öğrencileri el emeği ve göz nuruyla hazırladı

Hastane girişinde sergide yer alan tablolar, Çanakkale Koleji öğrencilerinin el emeği ve göz nuruyla hazırlandı. Renklerin ve sanatın iyileştirici gücüne inanan öğrenciler, eserlerinde umut, neşe ve sevgi temalarını işledi. Dört gün boyunca hastanenin ana girişinde sergilenecek olan tablolar, serginin bitiminde okul yönetimi tarafından hastanenin çocuk servisine hediye edilecek. Bu sayede, küçük hastalar da sanatın şifa verici gücünden faydalanma imkanı bulacaklar.

“Hastalara ve hasta yakınlarına umut ve moral vereceğine inanıyoruz”

Çanakkale Koleji Kurucu Müdürü Özgür Karakaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bu anlamlı proje ile öğrencilerimizin sanatsal becerilerini geliştirmelerine ve topluma katkıda bulunmalarına imkan sağladık. Hastanemizin girişini renklendiren bu tabloların, hastalara ve hasta yakınlarına da umut ve moral vereceğine inanıyoruz. Çocuk servisine hediye edilecek olan tablolar ile de küçük hastalarımızın yüzlerinde tebessüm oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

“Çanakkale Koleji'ne bu anlamlı proje için teşekkürlerimizi sunuyoruz"

Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ise bu tür sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinerek şunları ifade etti; "Hastanemizde sanatın iyileştirici gücünü her zaman hissediyoruz. Bu güzel sergi ile de hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın moralini artırmayı amaçlıyoruz. Çanakkale Koleji'ne bu anlamlı proje için teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Sergi, 28 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Çanakkale Devlet Hastanesi ana girişinde sergilenecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş