Çanakkale karla uyandı

Çanakkale`de sabah saatlerinde başlayan ve gün içinde de etkili olan kar yağışı, Çanakkalelilere sürpriz oldu. Gün içinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı bir süreliğine aksatsa da, yetkililer olası bir olumsuz durum için teyakkuzda idi.

1336
 
Çanakkale`de sabah saatlerinde başlayan ve gün içinde öğlen saatlerine kadar etkili olan kar yağışı, kentliler için sürpriz oldu. Sabah kar yağışına uyanan Çanakkaleliler, güzel bir sürpriz ile karşılaşırken kentte birbirinden güzel kar manzaraları oluştu. Kar yağışından önce yaşanan kuvvetli poyraz nedeniyle gece boyu yapılamayan Gelibolu-Lapseki ve Gelibolu- Çardak seferleri dün sabah saatlerinde yeniden başladı. Poyraz fırtınası nedeniyle saat 22.00’den itibaren Gelibolu- Lapseki ve Gelibolu- Çardak arasındaki arabalı vapur seferleri iptal edilmişti. Gece boyunca yapılamayan seferlere poyrazın şiddetini yitirmesiyle bugün saat 08.00 itibariyle yeniden başlandı. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.’den yapılan duyuruda, Bozcaada’dan Geyikli’ye 07.30 ve Geyikli’den Bozcaada’ya 09.00 seferleri yapılamadı. Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 10.00 ve Gökçeada’dan Kabatepe’ye saat 13.00 seferlerinin de yapılamayacağı belirtildi.
 
 
Yetkililer teyakkuzda
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla, kar yağışı ile birlikte gündeme gelen 2004 ve 2006 yıllarında yaşanan durumun tekrar yaşanması ihtimalini değerlendirdi. Özyayla, Çanakkale Belediyesi ekiplerinin ve araçlarının hazır bir durumda bulunduğunu, gece ise nöbetçi görevliler bırakıldığını hatırlatarak, “Çanakkale Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla hazırlıklıyız. Gece de nöbetçi arkadaşlarımız bulunuyor. Çeşitli senaryolara göre Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile de irtibat halindeyiz. Kar yağışı nedeni ile dışarıda kalan kimsesiz vatandaşlarımız konusunda ise Çanakkale Valiliği ile koordinasyon halindeyiz. Bunların dışında rutin tuzlama ve kar küreme araçlarımızı da hazırda bekletiyoruz” dedi.
 
Paylaş