Çanakkale kabuk değiştiriyor

Altyapı çalışmalarının tamamına yakını bitirilirken, üst yapıda ise deyim yerindeyse Çanakkale; yeniden tasarlanıyor. Kordonboyu ve Saat Kulesi gibi kentin aynası konumunda olan alanların yeniden düzenlenmesi, “Çanakkale kabuk değiştiriyor” yorumlarına neden oluyor.

622
 
Çanakkale, son yıllarda büyük bir değişim yaşayarak, yatırımlar noktasındaki performansı ile göz dolduruyor. Altyapı çalışmalarının ardından yatırımları süren üst yapı çalışmaları ile kentin çehresi değişti. Çanakkale`nin merkezinde bulunan ve özellikle kente ilk kez gelen misafirlerin uğrak yerleri olan Kordonboyu, İskele Meydanı, Çarşı Caddesi ve Saat Kulesi Meydanı gibi alanların yeniden tasarlanması ile kentin sadece çehresi değil, aynı zamanda modern bir kent görünümü ile kentin dokusu da değişti.
Çanakkale Belediyesi`nin son yıllarda ortaya koyduğu projeler, alanlarında uzman kişilerin çeşitli fuar, yarışma ve organizasyonlarında da takdirlerini kazanıyor. Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun da katıldığı İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilen “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda da Çanakkale, yatırımları ile dikkat çekti. 61 belediye katılım ile gerçekleştirilen fuarda Çanakkale Belediyesi`nin standı büyük bir ilgi gördü. Çanakkale Belediyesi fuarda, 9 projelik performansı ile göz doldurdu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş