Çanakkale halktır, Çanakkale direniştir!

620

 CHP’nin etkili isimlerinden biri olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Cesur Yürek Çanakkale’de” sloganı ile dün Çanakkaleliler ile buluştu. İnce Çanakkale ziyaretleri kapsamında ilk olarak CHP İl Başkanlığı`nda CHP İl yönetimi ve partililer ile bir araya geldikten sonra, Cumhuriyet Meydanı`nda, “Geleceğim için hayır” afişinin önünde CHP dışında farklı siyasi görüşten vatandaşların da yer aldığı mitingde yurttaşlarla buluştu. Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleşen mitingde parti bayrakları yerine sadece Türk bayrakları yer aldı. Ayrıca miting alanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Cumhuriyet Meydanı`nın etrafı polis barikatlarıyla çevrilirken, alana girmek isteyen vatandaşlar tek tek arandı. CHP Yalova Milletvekili İnce, miting sahnesinde konuşurken, arkasında CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP il ve Merkez İlçe yönetimi, CHP`li belediye başkanları, Vatan Partisi İl Başkanı ve Saadet Partisi İl Başkanı da yer aldı. 

 
“Çanakkale direniştir”
Miting alanında konuşma yapan Vekil İnce; "Çanakkale candır, Çanakkale yardır, Çanakkale sevdadır, Çanakkale vatandır, Çanakkale halktır, Çanakkale imandır, Çanakkale kınalı kuzularını mevlaya gönderen anaların kentidir, Çanakkale direniştir, Çanakkale silkiniştir, Çanakkale yeniden doğuştur. Bu topraklarda elimiz kırılmasın, dilimiz susmasın, başımız eğilmesin diye kızıl kanlarını dalga dalga akıtan şehitlerin kentidir Çanakkale. Bugün nerede konuştuğumu biliyorum. Bugün İstiklal Harbi`nde, Kore`de, Kıbrıs`ta, Cudi`de, El Bab`ta şehitlerin kentinde konuştuğumu biliyorum. Bugün burada hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, herkesi kucaklamak için sahnemize çıkan Saadet Partisi İl Başkanına da, Vatan Partisi İl Başkanına da, aramızda olan başka siyasi partilere gönül vermiş yurttaşlarımıza da kocaman bir alkış istiyorum" dedi. 
 
Başbakana Çanakkale’den cevap verdi 
Milletvekili İnce, Başbakan Binali Yıldırım`ın geçtiğimiz günlerde söylediği “Çanakkale geçilmez dedik düşmana, ama dosta Çanakkale dünyanın en uzun köprüsüyle geçiliyor” söylemine yönelik şunları söyledi; “Bir Başbakanımız var, `Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür` diyor. Yani diyor ki ben Başbakan olarak kalırsam Türkiye bölünür diyor. Geçen gün de diyor ki `Çanakkale geçilmez diyorlar, bak geçeceğiz, geçtik` diyor. Sen niye üstüne alınıyorsun Binali Bey? Çanakkale geçilmez diye sana demediler ki; İngilizlere, Fransızlara, İtalyanlara dediler. Çanakkale geçilmezin adabını anlayamayacak kadar, onun derinliğini bilemeyecek kadar, onun felsefesini içselleştiremeyecek kadar cahilsin. Ne diyeyim ben sana?" dedi. Öte yandan miting öncesi CHP İl Binası`nda konuşan Vekil İnce, Esenboğa havalimanına asılan Kürdistan bayrağını değerlendirdi. İnce konu hakkında; "Kürdistan bayrağını Devlet Bahçeli`ye ithaf ediyorum. Kimi desteklediğini görsün, gitsin partiden attıklarına ya da parti teşkilatlarına onu anlatsın. Yani iktidarın ortaklığını yapan, `evet` diye kampanyalar düzenleyen Sayın Bahçeli gitsin partisinde açıklasın Kürdistan bayrağını" dedi. 
(Atakan Alkış) 
(CHP’li İnce’nin Çanakkale ve Biga programının ayrıntıları yarın Gazetemiz Çanakkale OLAY’da)
Paylaş