Çanakkale "Gökhan ile devam" dedi

2671

 Heyecanla beklenen yerel seçim yarışı dün son buldu. Çanakkale Belediye Başkanlığı’nda Millet İttifakı CHP Belediye Başkan adayı “Ülgür Gökhan ile devam” dedi. Sabah saat 08:00’da başlayan seçimler saat 17:00’da son buldu.  Çanakkale Merkez’de Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan oyların yüzde 60’ından fazlasını alarak yeniden Belediye Başkanı oldu. Cumhur İttifakı AKP Belediye Başkan adayı Ayhan gider ise oyların yüzde 39’unu aldı. Birçok ilçede kazanan yine CHP oldu. Toplam 12 ilçede, CHP Belediye sayısını 4’ten 6’ya çıkartırken, AKP belediye sayısı ise 7’den 4’e düştü. Gökçeada Belediyesine hakim olan İyi Parti, Eceabat’la birlikte belediye sayısını 2’ye çıkarttı. CHP Belediyelerine Çan ve Bayramiç’i eklerken, Biga’yı ise AKP’ye kaptırdı.  Çanakkale’nin 12 ilçesinde ‘Ayvacık, Bayramiç, Bozcaada, Çan, Gelibolu ve Merkez İlçe’de Belediye Başkanlık yarışını kazanan CHP olurken, Biga, Ezine, Lapseki ve Yenice Belediyelerinin kazananı ise AKP oldu.  Gökçeada ve Eceabat’ta Belediyelerine ise İyi Parti hakim oldu. 

 
 
İlçelerin seçim sonuçları ise şu şekilde;  
CHP; Merkez İlçe Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan yüzde 61, Ayvacık Belediye Başkan adayı Mesut Bayram yüzde 47, Bayramiç Belediye Başkan adayı Mert Uygun yüzde 54, Bozcaada Belediye Başkan adayı Hakan Can Yılmaz yüzde 65, Çan Belediye Başkan adayı Bülent Öz yüzde 50, Gelibolu Belediye Başkan adayı M. Mustafa Özacar yüzde 50.
AKP; Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan yüzde 50,  Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel yüzde 50, Lapseki Belediye Başkan adayı Eyüp yılmaz yüzde 52, Yenice Belediye Başkan adayı Veysel Acar yüzde 54.
İyi Parti; Gökçeada Belediye Başkan adayı Ünal Çetin yüzde 56, Eceabat Belediye Başkan adayı Saim Zileli yüzde 39. 
(Eren Aşnaz - Baykal Sağlam)
Paylaş