havadurum

Çanakkale Gökçeada’sına sahip çıktı...

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi`nin önceki gün gerçekleştirdiği Mayıs ayı toplantısında yaptığı konuşmada Gökçeada`daki sel felaketine değindi. Başkan Gökhan “Oranın bir an önce acilen afet bölgesi ilan edilmesi lazım, çünkü gerçekten büyük bir afet var orada” derken, CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş ise Çanakkale Belediyesi`nin Gökçeada`ya yardım etmediği yönündeki söylentilere, “Bunun böyle olmadığını biliyoruz. Daha ilk gün Çanakkale Belediye Başkanımız bizzat telefon ile ne gerekiyorsa yapılacağını söylemişti” dedi.

606
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi`nin mayıs ayı olağan toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açılış konuşması ile başlayan Meclis, gündem dışı konuşmalarla devam etti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir önceki meclis toplantısından bugüne kadar gelinen süreçteki gelişmeler ile ilgili bilgiler verdi. Gökçeada`daki sel felaketine de değinen Başkan Gökhan, “Bildiğiniz gibi Gökçeada büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yağmur ve yağmurdan sonra oluşan sel felaketinden ciddi oranda bir maddi hasar meydana geldi. Olayda can kaybının yaşanmaması ise hepimizi sevindirdi. Biz de oraya yardımcı olmak amacıyla makine ve ekipman gönderdik. Çanakkale Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz, yine bir ihtiyaç olursa elbette ki göndeririz. Fakat oranın bir an önce acilen afet bölgesi ilan edilmesi lazım, çünkü gerçekten büyük bir afet var orada. En azından şimdilik Gökçeada halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunmak istiyorum” dedi.
 
 
“Söylentiler doğru değil”
“Ben öncelikle Gökçeada halkına büyük geçmiş olsun diyorum” diyerek sözlerine başlayan Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş, “Ben 1989-1990 yıllarında orada bulundum. Ciddi bir alt yapı sorunu var oranın. Burada da zaman zaman `yollarımız çok kazıldı` diye sitemler işitiyorduk ama bakın nereden neler çıkıyor. Bu kötü durumları yaşamadan önce bu tür altyapı sorunlarını çözmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bir de `Çanakkale Belediyesi Gökçeada`ya yardım etmedi` diye bazı söylentiler kulağıma geldi. Oysa ki bunun böyle olmadığını biliyoruz. Daha ilk gün Çanakkale Belediye Başkanımız bizzat telefon ile ne gerekiyorsa yapılacağını söylemişti. İlk gün bir talep gelemedi ama sonrasında talep geldiğinde de Çanakkale Belediyesi orada bulundu. Bunların da Çanakkale halkı tarafından bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş