"Çanakkale geçilmez, Muhtar halksız seçilmez"

1446

 Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğine bağlı Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden gelen  ‘kadın muhtarlar’ Çanakkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde programlarına devam ediyorlar. 14 Nisan tarihinde Troia Antik Kenti ve Şehitlik’i ziyaret ederek gezen kadınlar dünde ‘Çalıkuşu Projesi’ kapsamında eğitim çalışmalarını sürdürdüler. Parion Otel’de düzenlenen eğitim çalışmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’da katılım gösterdi. Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, düzenlenen program ve Çanakkale hakkında ki düşüncelerini paylaştı.  Çanakkale’yi herkesin görmesi gerektiğini belirten Erenoğlu; “Buraya çok özel ve güzel bir yılda Troia Yılı’nda Türkiye’nin dört bir yanından 150 kadın muhtarın katıldığı bir etkinliğe başlamış olduk, eğitim seminerlerimiz, Çalı Kuşu projemiz. Bütün bir gün rehberler eşliğinde Çanakkale’yi gezdik. Çanakkale, herkesin gelmesi gereken bir il, çok başka misyona sahip olan bir il. Herkes, buraya mutlaka gelmeli” dedi. 

 
“Benim ülkem, sahip çıkmam gerekiyor’ dedim”  
Çanakkale’nin savaş tarihi olduğunu belirten Erenoğlu; “Bütün bir gün inanılmazdı rehberler eşliğinde Çanakkale’yi gezdik. Gezerken de enerjimin düştüğünü fark ettim. Çünkü bütün gün ölümden bahsettik, savaştan bahsettik, kayıplardan bahsettik ve o görselliğin içerisinde muhteşem diyebileceğim bir şey yoktu. Savaşın insanlarda yarattığı izler vardı ve şahsen gördüğümde ‘benim ülkem, sahip çıkmam gerekiyor’ dedim.  Ama bana çok yorucu geldi açıkçası. Etkinliğimizin diğer kısımlarında da Çanakkale’yi gezeceğiz, göreceğiz. Bu, benim ikinci katılımım ama bu kadar güçlü bir enerji ile beraber dolaşmak ayrı bir keyif ve anlam katıyor” dedi.  
 
“Çanakkale’nin bambaşka bir tarihi var”
Kadın Muhtarlar Derneği olarak, Çanakkale’de 3 kadın Başkan Yardımcısının olmasının kendilerini onurlandırdığını belirten Erenoğlu son olarak; “Önümüzdeki seçim dönemlerinde kadın muhtarlar olarak biz, Türkiye genelinde daha çok adayın çıkmasını istiyoruz ve kadınların bu işte daha çok varlık göstermesini istiyoruz. Her ilde yaptığımız teşvik edici açıklamalarda da bunu sık sık dile getiriyoruz. Biz bir de slogan bulduk ‘Çanakkale geçilmez, Muhtar halksız seçilmez’ dedik. Bu, gerçekten çok özel bir yıl. Bu kadar özel bir yılda burada olmak da bir dernek olarak Türkiye geneli kadın muhtarlarının bulunması özel. Çanakkale Belediyesi de bu konuda çok ilgi ve alaka gösteriyor. Biz, burada gerçekten kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Çanakkale’nin bambaşka bir tarihi var. Mutlaka gelinip görülmesi gereken nadide bir il burası” dedi.
(Oya Koyuncu)
Paylaş