Çanakkale Geçilmez!

Ramazan Bayramı`nı fırsat bilerek tatile çıkan ve yolu Çanakkale`den geçen vatandaşlar, “Çanakkale`nin geçilmez” olduğunu yaşayarak öğrendi. Deyim yerindeyse bayramın sefasını süren tatilciler, cefasını da çekti.

796
 
Ramazan Bayramı nedeni ile bir haftalık yaz tatilini güney illerinde değerlendiren çok sayıda vatandaş, hafta sonu Çanakkale istikametini kullanarak geri dönüş yaptı. Tatil sefasını yaşayan vatandaşlar, Çanakkale yolunda çileyi de görmüş oldu. Cumartesi ve Pazar günü Gestaş İskelesi`nde biriken araç yoğunluğu Demircioğlu Caddesi`ni Atatürk Caddesi kesişimine kadar felç etti. Dün İngiliz Mezarlığı`na kadar olan bölüme kadar uzanan, araç kuyruğu Çanakkalelileri de çileden çıkardı.
 
 
Araçlar Lapseki`ye yönlendirildi
Ramazan Bayramı dönüşünde deniz yolunu kullanmak zorunda olan vatandaşlar, saatlerce uzun araç kuyruklarında çile çekerken, yetkililer araç geçişini Lapseki-Gelibolu hattı üzerine çekerek, Çanakkale merkezdeki yoğunluğu azaltmaya çalıştılar. Çanakkale-Eceabat arasındaki gemi seferlerinin yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, bayramın çilesini Çanakkale`de yaşadıklarını dile getirdiler.
 
 
Kurumlar seferber oldu
Çanakkale`de eziyete dönen araç kuyrukları nedeni ile Gestaş yetkilileri, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve zabıta ekipleri trafiği kontrol altına almaya çalışsalar da bu çabaların yeterli olduğu söylenemez. Zira, Çanakkale`de uzayan kuyruk, sadece tatilcilere değil Çanakkale halkına da zulüm oldu.
 
 
Feribotlar saatsiz çalıştı
Tatilcilerin İskele Meydanı`nda yarattığı yoğunluk nedeni ile Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hatlarındaki feribotlar saatsiz çalıştı. Feribot kuyruğu Demircioğlu Caddesi’nden belediye önüne kadar uzanırken, Caddenin bir şeridi, feribot kuyruğunda bekleyen araçlar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Trafik polisleri, feribot kuyruğu nedeniyle sıkışan şehiriçi trafiğini düzenlemek için büyük çaba harcadı.
 
Paylaş